– Vi er fryktelig fortvilet, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

Det er den umiddelbare reaksjonen hennes, etter at fylkeskommunen igjen har varslet om forsinkelser i arbeidet med rehabilitering av Kvernøystrømmen bru.

– Dette er uholdbart. Det er en skandale, sier Strømskag.

Kaller inn veidirektøren på teppet

Det har også Frøya kommune beskrevet i sin formelle henvendelse til fylkesdirektøren og vegdirektøren i Trøndelag fylkeskommune.

– Vi har bedt veidirektøren møte i kommunestyremøtet i neste uke, for å svare for seg, sier Strømskag.

– Dette er uakseptabelt. Jeg og Alex (Aleksander Søreng (Frp), journ.anm.) har jobbet tett på saken her. Vi har blitt lovet og lovet og lovet. Nå får de møte opp og forklare saken selv, sier hun.

– Hårreisende

Frøya kommune krever at fylkeskommunen får på plass en alternativ løsning, og gjennomfører rehabiliteringen innen påske – slik de har lovet.

– Den elendige tilstanden til broen, og oppgraderings- og vedlikeholdsbehovet, har vært kjent i mange år. Også før dødsulykken skjedde for mange år siden, sier Strømskag.

– Det er jobbet mye med saken i Berit (Flåmo, journ.anm.) sin periode, og videre fra jeg tok over i 2019.

– Pårørende har jobbet for endring. Politikere og administrasjon har jobbet tett på saken- Vi har også fått med oss fylkespolitikerne som har stått på barrikadene for å skape en endring. Alle har gjort jobben sin. Likevel skjer det ingenting. Det er hårreisende, sier Strømskag.

– Første gang jeg informerte kommunestyret om at «nå blir det rehabilitering» var i 2020. Da skjedde det ikke noe. Så fikk vi igjen lovnad om 2021. Og igjen i 2022. Dette er en skandale, mener frøyaordføreren.