- Skal vi åpne opp for å gi flere Frøya kommunes julegave?

Det var spørsmålet kommunedirektør Beathe Sandvik Meland stilte til formannskapet torsdag formiddag.

– Så langt har 563 personer fått gavekort på 3.000 kroner. Det vil si at det har kostet 1.689.000 kroner, sa Sandvik Meland.

– Nå gjør vi en sjekk på om det er flere vi skal gi det til.

Omdiskutert julegave

Før jul vedtok kommunestyret at Frøya kommunes ansatte skulle få en ekstra påskjønnelse for hard jobbing under pandemien.

Mange har jobbet mye overtid og håndtert uvante oppgaver og ansvar.

Derfor vedtok politikerne å gi en påskjønnelse på 3.000 kroner til Frøya kommunes faste ansatte og faste vikarer per 17.12.2021. Alle skulle få likt beløp, uavhengig av hvor stor stilling de hadde i kommunen.

Dette ble en svært omdiskutert julegave.

111 personer til må vurderes

Gavekortet er delt ut til alle de som politikerne vedtok at skulle få gaven. Nå er spørsmålet om det favnet bredt nok?

– Noen faller mellom to stoler. Noen føler seg forbigått. Vi har en del timevikarer innen helse, kultur/idrett og oppvekst. Skal de regnes med? Hvor mange timer skal de ha jobbet?, spurte Sandvik Meland.

– Det er totalt 111 personer som må vurderes. Spørsmålet er hvordan vi skal håndtere det?, spurte hun.

– Vår innstilling var at de 563 som har fått gavekort, var de som skulle få det. De faste ansatte - uansett om de går i en mindre eller større stilling, forklarer Sandvik Meland.

– Bruk sunn fornuft og rettferdighetssans

Politikerne svarte at de har full tillit til at kommunedirektøren og hennes stab kan ta den vurderingen.

– Vi kan ikke avgjøre dette politisk. Vi har full tillit til at dere kan ta den vurderingen internt. Bruk sunn fornuft og finn ut hva som er rettferdig, sa Berit Flåmo (Ap).

– Det viktige er at vi behandler alle likt. Vi skal bevilge ekstra penger dersom det er flere som burde få julegave, sa hun.

– Poenget med dette var å gi en påskjønnelse til alle som har stått på ekstra i koronatiden. Om timevikarene har vært med på å gjøre en forskjell i Frøya kommune, vil det kanskje være naturlig å inkludere dem også? Dette er vanskelig for oss som politikere å avgjøre, sa Lene Dahlø Skarsvåg (Sp).

Skal gjøre en endelig vurdering

Et samlet formannskap valgte å gi kommunedirektøren fullmakt til å avgjøre saken.

– Vi skal se over det en gang til og ta en drøfting. Vi får ta en endelig vurdering og svare de som har henvendt seg til kommunen, sier Sandvik Meland til Frøya.no.