Hans Stølan la fram forslaget om 3 000 kroner i gave til de ansatte og tok initiativet til å gi en påskjønnelse til jul. Dette skjedde i kommunestyrets møte i går. Han vil påskjønne de ansatte i kommunen.

– Jeg respekterer at vi har forskjellig syn i saken her, det er nå greit. Men det virker som Rødt og Dordi Hammer har misforstått. Dette er ikke en sosial stønad men en påskjønnelse for hva de kommunale ansatte har gjort av arbeid i år. Rødt ville heller fordele penger til alle over 18 år på Frøya, men det blir feil, sier han.

-Jeg tror det var Nils Arne Eggen som sa «roser du alle roser du ingen.» Hvordan skal Frøya kommune kunne gi våre ansatte en påskjønnelse, når vi gir det samme til alle over 18 år, spør han retorisk.

– Dette er total misforstått av Rødt. De fleste på Frøya som jobber får en større julebonus enn 3 000 kroner. I tillegg et det et viktig poeng at vi oppfordrer kommunens ansatte i til å bruke gavekortet, som er et visa kort, lokalt her på Frøya, sier han.

– For da drypper det på lokalt næringsliv av julegaven fra kommunen. Rødts bekymring til de som sliter har vi bevilget ekstra til i budsjettet. Det ble satt av 200 000 til de trengende som sliter. Vi har styrket andre svake grupper ved å styrke de forskjellige tjenestene i budsjettet, sier han.

– Våre ansatte i kommunen er vår førstelinje-tjeneste. Mange har ikke hatt ferie tidligere i år og de har gledd seg til juleferie. Men flere blir nå beordret til å jobbe med korona i jula. Da blir det skivebom av Rødt at de setter påskjønnelsen til jul opp mot svake grupper, sier Stølan.