Onsdag var det klart for Frøya IL fotball sin avslutning. Det var nærmere 160 personer til stede i skybaren på Hotell Frøya for festkvelden.

Her fikk idrettslaget takket frivillige, trenere og ildsjeler, for innsatsen de har gjort i året som har gått.

Frøya gikk i årsskiftet 2022/2023 fra å være tre klubber, til å samle fotballen i en og samme klubb. Da kom både Frøya FK og Nabeita inn i Frøya IL. Dette var derfor første gang Frøya IL sto for avslutningen, for spillere i ungdoms- og seniorklassen.

Årets spillere

Avslutningas høydepunkt var som alltid utdelingen av SalMar-prisene.

Årets guttespiller ble Oliver Grøttan.

«Han er en treningsvillig og pliktoppfyllende spiller. På mange måter trenerens drøm. Han har en enorm løpskapasitet og fart som gjør det vanskelig for motstanderen å ta fra han ballen. Like viktig som å score mål og jobbe hardt for laget, er han også en høflig gutt som bidrar positivt i og rundt laget. Trenerteamet er stolt over utviklingen spilleren har hatt og stolt over hvordan han opptrer som person. Han er en flott Frøya ambassadør for Frøyafotballen og som frøyværing generelt.

Det skriver de blant annet i begrunnelsen for Olivers seier.

Årets jentespiller gikk på sin side til Celine Sandvik.

I sin begrunnelse hedres hun for sine ferdigheter som keeper for flere lag:

«Prisen går til en uredd spiller- en spiller med utrolige reaksjonsevner. En spiller som også i senere tid har vist at hun kan bidra ikke bare som keeper – men også ute på banen. I tillegg til sett eget lag så har hun også bidratt på nesten samtlige j15 kamper som keeper, dette til tross for at hun er kun er 13 år. »

Foto: Privat

Vant lagprisen

Årets lagpris ble også delt ut. Den fikk «Jenter13»-laget.

«Prisen går til ett lag som har hatt godt oppmøte på trening, ett lag som har stått på for hverandre og vist til god lagmoral. Det var ingen selvfølge at akkurat dette laget skulle få til å stille i sin årsklasse, når vi startet opp i vår. Men, laget har klart å skape ett miljø, der de doblet antall spillere i løpet av vårsesongen. Det førte til at de ble oppmeldt i egen årsklasse på høsten.»

Spesialpris til Geir

SalMars spesialpris gikk til ildsjelen Geir Egil Meland. Gode ord om hans innsats for fotballen ble delt denne kvelden.

«Årets spesialpris går til en person som har bidratt inn i fotballmiljøet i mange år – da både i Trønder/Frøya, Nabeita, Frøya FK og nå Frøya IL fotball. Han vært både trener, hjelpetrener og økonomiansvarlig, i tillegg diverse styreverv. Det er liten tvil for at denne personen brenner for fotballen, og vi setter stor pris for hans bidrag og engasjement. Vi håper å ha han med oss i mange år fremover.»