Turmarsjen «Frøya over» arrangeres for 28. gang. Søndag 11. juni vil store og små gå den tradisjonsrike turen fra Klubben grendahus til trimhytta «Nabben» ved Hestvatnet.

Nå håper arrangørene på nydelig turvær og mye folk i løypa.

– Vi håper at det dukker opp mye folk, sier Halgeir Hammer.

Flytter turen til «Frøyadagan»

«Frøya over» har blitt en kjær tradisjon for mange. Grunnen til det er ildsjelene.

Primus motor for turen er Halgeir Hammer og Jarle Peder Volden, eller «Pelle» som alle kaller han.

De har vært med på alle turmarsjene siden den første på Halgeirs bursdag, 2. juni 1996.

Siden da har de arrangert «Frøya over» første helgen i juni, 28 ganger på rad.

I år er første år de flytter helg.

– Årets «Frøya over» blir avslutningen på «Frøyadagan». Uka starter med «Tour de Frøya», og avslutter med turmarsjen. Mellom der vil det bli mye kulturarrangementer og mye som skjer, sier Hammer.

– Vi håper at folk vil være fornøyde med «Frøya over» og hele uka, når søndagen kommer. At de sitter igjen med mange opplevelser, sier han.

Flere tusen turer

Alt er klart for årets «Frøya over». Den åtte kilometer lange løypa er allerede merket opp, og klar for å ta imot store og små.

– Vi har vært 265 deltakere på det meste, og nede i 90 da det vær søvæst kuling og regn. Snittet ligger vel på rundt 150 deltakere, forteller Hammer.

– Det er snakk om flere tusen turer opp gjennom årene, sier han.

Mange deltar år etter år. Noen ser det som en konkurranse, mens andre tar det som en fin søndagstur med familie eller venner.

– Du melder deg på ved starten. Prisen per deltaker er samme som for 28 år siden, sier Hammer.

Premier

Turen starter ved Klubben grendahus mellom 09:00 og 12:00.

Alle som kommer seg til Nabeita IL sin trimhytte ved Hestvatnet før klokken 16:00 får registrert turen, og er med i trekningen av premier.

I mål ved Nabeita IL sin trimhytte venter saft, pølser og kake.

– Vi må rette en takk til sponsorer som er med og bidrar med gaver og gavekort. Det lokale næringslivet stiller opp. Det er mange flotte premier, sier Hammer.

– Alt baserer seg på ildsjeler. Vi må også trekke frem Johan Pettersen, som har vært med oss i ca. 15 år nå. Ingenting går uten dugnad, sier han.

NB! På grunn av at turen går over Frøya, er det flere som samkjører eller avtaler skyss for å komme seg tilbake og hente bilene sine. Noen få velger å gå samme tur tilbake.