Melhus har scoret 115 mål på tre kamper i serien. Lørdag kveld kommer de til Frøyahallen, for å møte Frøya ILs håndballgutter.

Det skal ikke bli noen enkel match.

– Vi skal gi dem kamp, lover Hans Petter Trøa Sandvik, kaptein på Frøya.

Dette er årets første kamp for frøyalaget. De er litt nervøse og spente, men gleder seg mest til å komme i gang.

– Vi tar det som det kommer. Det er første seriekamp og vi møter det beste laget i serien. Men vi må senke skuldrene og gjøre vårt beste, sier han, før han legger til:

– De undervurderer oss sikkert. Det er det artigste vi vet, plutselig så smeller det. Vi skal prøve alt vi kan for å stoppe dem.

Publikumsfavorittene er tilbake

Det er mange som gleder seg til at herrelaget til Frøya skal tilbake i manesjen, etter en lang håndballpause. De har utsatt sesongstarten for å unngå å spille én kamp, og måtte vente en måned på den neste.

Dermed ble det lenge å vente for fansen.

I helga er det ventet mye liv i Frøyahallen – på tross av at det er høstferie og lørdagskveld.

– Det er ingen andre steder du får et sånt liv på 4.divisjonskamper. Publikummet på Frøya er helt unikt, sier Ketil Pettersen, spillende trener på Frøya.

– Vi håper at det blir mange som kommer på kamp. Det hadde vært artig, sier Hans Petter og smiler.

– Folk vil se frøyahåndball

I troppen til Frøya er det mange kjente ansikter. De fleste som er glade i håndball, kjenner denne gjengen. Det har imidlertid kommet til noen nye unggutter til laget.

Det er underholdende å se frøyagutta spille kamp. Foto: Arkiv

– Det er mange av de samme guttene som går igjen, og så er det 3–4 nye som vil dukke opp i løpet av sesongen, forteller trener Pettersen.

– I år er vi opptatt av samhold i laget, moral og det å inkludere alle. Det er det Frøya vil ha. Folk vil se frøyahåndball. Publikum vil se alle sammen bidra og spille. Det har vi planer om å gi dem, sier Trøa Sandvik.

Ambisjonene tar de litt som det kommer.

– Vi er gira på gode kamper, og skal ikke nøle eller holde igjen. Vi vil alltid vinne, sier Hans Petter, før han legger til:

– Vi skal være en god gjeng som har det gøy med håndball!

Har startet nytt lag

Det er viktig også for å være gode rollemodeller for de som kommer etter.

– Det gjøres et større arbeid med rekruttering til håndballen på Frøya nå. I år har vi fått startet et gutter-13-lag der vi har åpnet for både de på 12, 13 og 14 år i en og samme gruppe for å kunne stille lag, forteller Pettersen.

– Vi må komme inn tidligere for å introdusere enda yngre barn for håndball, slik at de får et forhold til det helt fra skolestart, mener han.

Møter springelag

Det er en slik klubben som gjester Frøyahallen på lørdag har gjort.

– Melhus har gjort en solid satsing over mange år, og har blitt en veldig god klubb med lag i de øverste divisjonene, forteller Ketil.

– I helga møter vi et springelag, unggutter som vil springe inn mål etter mål. Vi gamlingene må dra ned tempoet litt, ler han.

– Vi gleder oss alle sammen til å komme i gang!

NB! Sett av datoen 2.desember allerede. Da får vi ett av årets høydepunkter, i lokaloppgjøret mot Hitra i Frøyahallen.