I helgen braker det løs i Frøyahallen, når Frøya IL starter sesongen med tre hjemmekamper.

– Vi ønsker alle håndballinteresserte og «idrettspatrioter» velkommen, sier Maciej Karpinski, leder for Frøya IL håndball.

– Vi har 150 medlemmer og ca. 100 aktive spillere. Vi gleder oss alle til sesongstart, sier han.

– Veldig bra

I år stiller Frøya IL med lag i barneserien, to 9–10-årslag, J11, J14, J15 og seniorlag for kvinner og menn.

– Damelaget spiller i fjerdedivisjon. De består av en bred spillerstall fra 16 til ca. 30 år. De ser bra ut, sier Maciej.

– Herrelaget har også valgt å spille i fjerdedivisjon på grunn av spillersituasjonen. Vi er for få til å stille i tredje. Men vi blir et veldig godt lag i fjerdedivisjon. Det blir artig, sier han.

Etter trøblete sesonger med koronarestriksjoner, avlysninger av kamper og større forandringer, har Frøya IL håndball fått på plass nytt styre, en veldig god trenergruppe og stor bredde i de aktive spillerne.

– Dette kommer til å bli veldig bra, sier Maciej.

– Enestående publikum

Nå håper han frøyapublikummet vender tilbake til Frøyahallen, og heier frem lagene gjennom høsten og vinteren.

– Det er avgjørende å få publikum på kampene. For det første for støtten de gir lagene. De er helt enestående, sier Maciej.

– Det gir oss veldig mye å ha publikum i ryggen. Det gjelder alle aldersgrupper, sier han.

– For det andre har Frøyahallen et veldig godt rykte som sportsarena. Lagene utenfra liker å komme hit og spille, fordi det er en fin atmosfære rundt kampene. Det vil vi videreføre, sier Karpinski.

– Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at publikumsinntekter fra kiosk og billetter er viktig for klubben. Det bidrar til at vi kan gi spillerne et enda bedre tilbud, sier han.

– Tidligere regnskap viser at vi har en publikumsinntekt på ca. 90.000 til 100.000 kroner i året. Dette vil selvsagt avhenge av antall lag og antall kamper vi spiller, forteller Maciej.

Slik spilles helgens kamper i Frøyahallen:

Lørdag 17.09.22

Kl. 12.35 Frøya – Leksvik – damer 4.div

Kl. 16.00 Frøya – Melhus - J15

Søndag 18.09.22

Kl. 16.15 Frøya – Skaun/Klæbu3 – damer 4.div.