Frøya idrettslag ble stiftet i 1952. Det ble egentlig stiftet allerede i 1947, men ble ikke innmeldt i forbundet før i 1952. Det var en anleggssjef for oppbyggingen av Frøya Fiskeindustri med navnet Stavås som tok initiativet.

Laget har valgt å holde på 1952 som stiftelsesår, og har hatt markeringer med 10 års mellomrom. I år kan med andre ord laget feire 70-årsjubileum.

Kjenner du denne gjengen? Foto: Frøya IL

Første del av jubileet fant sted for 14 dager siden da Nye Golan ble offisielt åpnet. Det ble et meget vellykket arrangement planlagt og gjennomført av mange ildsjeler og med leder Frode Larsen i spissen.

Frøya ILs håndballherrer er publikumsfavoritter. Foto: Frøya IL

Andre del av jubileet finner sted på Hotell Frøya 17.09, da laget håper at 150-200 festkledde mennesker kan sette seg til bords og nyte god mat og drikke og med kulturelle innslag underveis.

Det vil også surre og gå en billedpresentasjon , med bilder fra 1960-tallet og helt fram til i dag. Og i god Frøya i.l. tradisjon blir det utdeling av priser og mye sang og moro.

Lagets ærespriser er «Tåfisen» og «Gullskiten». Disse prisene var det Arnold Myreng som i sin tid introduserte, og «Gullskiten» er den utmerkelsen som henger høyest.

Begge prisene kan gis både etter administrative og idrettslige prestasjoner. Laget har også opp gjennom årene gitt æresmedlemskap for noen.

Frøya ILs håndballkvinner jubler etter seier. Foto: Lena Jørgensen

Komiteen for arrangementet 17.09 består av Line Strømøy, Ragnhild Ervik og Jan Otto Fredagsvik.

De to siste har flere 10-år bak seg som sentrale tillitsvalgte i laget og Line Strømøy er som - hun selv sier - «født inn i Frøya il-miljøet» og har jobbet lenge innenfor turn og cheerleading.

Laget har gjennom disse 70 årene hatt forskjellige aktivitets-tilbud: Fotball, friidrett, kappgang, turn/cheerleading, handball, TRIM, judo, svømming, volleyball, basket og badminton.

Cheerleading er populært. Foto: Frøya IL

Fotballgruppa kunne ikke stille med lag i organisert serie under navnet Frøya i.l på 1960-tallet. Dette fordi det allerede var et lag med samme navn på Vestlandet. Da fikk Frøya i.l.s fotballgruppe navnet Trønder-Frøya. Og «arkitekten» bak navnet og fotballsatsingen ellers i laget var Kjeld Stub.

Styret har vedtatt at alle som i dag har en rolle i laget – som tillitsvalgte og trenere – er invitert til festen på Hotell Frøya. Alle med ektefelle/samboer.

Kjeld Stub. Foto: Frøya IL

I tillegg har vi invitert tidligere profiler – både innenfor administrasjonen og aktiv idrett. Og lagets hovedsponsorer er også invitert. I skrivende stund nærmer det seg 100 påmeldte. Det betyr at det er ledige plasser. Vi gjør en opptelling mandag 12.09 og vil da eventuelt åpne for at flere av lagets øvrige medlemmer kan melde seg på.

Av arrangørene i Frøya IL