– Det er viktig at vi støtter laget, sier Tor Aune og smiler.

Det er grunnen til at ildsjelene bak «Lakseberget», vil blåse nytt liv i supporterklubben. Nå skal de heie på hele frøyafotballen.

– I 2006 var vi så mye som 600 tilskuere til stede på kamp på Flatøysand. Tenk om vi kunne fått til en sånn ramme rundt kampene igjen, sier Ansgar Antonsen.

– Vi vil få flere folk på kampene og skape litt stemning, sier Aune.

Mål om 50 nye medlemmer

De satt ved inngangen til Frøya Storhall under serieåpningen mot Dolmøy IL i helgen.

Rundt 350 personer var til stede for å få med seg lokaloppgjøret i helgen. Dermed benyttet «Lakseberget» muligheten til å vise seg frem.

Og til å få tegnet nye medlemmer.

– Vi får ja fra omtrent alle vi spør, sier Antonsen.

– Det de sier ja til er å stå som medlem i klubben, og til å kjøpe ei t-skjorte. Vi skal bestille nye skjorter, men vi tenkte at vi måtte begynne med å rekruttere på en sånn dag som dette, forteller Aune.

– Vi har som mål å greie å få 50 nye medlemmer i dag. Det tror jeg vi greier, sier Antonsen.

– Det ville vært helt storslagent!

Det var mange supportere på tribunen i seriestarten. Nå håper «Lakseberget» at heiaropene fortsetter utover i sesongen. Foto: Lena Jørgensen

– Spennende lag i år

På tross av at det var gjestene Dolmøy som stakk av med tre poeng i seriestarten, dempet det ikke entusiasmen til «Lakseberget».

– Det er steikanes artig når det er så mye folk som det er i dag. Det er sånn vi vil at det skal være på hver eneste kamp, sier Aune.

– Vi håper at det å få til et fellesskap i «Lakseberget», kan gjøre at flere møter opp - også når det ikke er nabooppgjør, sier han.

– Frøya fotballklubb har et veldig spennende A-lag i år, med unge spillere og mye positivitet. Da er det vår jobb å støtte opp om laget!

– Vi skal i tillegg heie på alle lagene - hele frøyafotballen - ikke bare Frøya FK, påpeker de.

– Bli med i «Lakseberget» du også, oppfordrer de.