Mønsterfinalen i midtnorsk mesterskap i taekwon-do ble et rent frøyaoppgjør. Thor Sander Späte og Scott Eidem møttes til duell, hvor Thor tok gullet og Scott et velfortjent sølv.

Det forteller Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra taekwon-do. Han er stolt av alle utøverne som deltok i mesterskapet.

Gjeve medaljer

Frøya og Hitra stilte med fem utøvere i helgen; Thor Sander Späte, Scott Eidem, Idar Strømme, Kay Stefan Nilsen og Frode Nilsen.

Alle deltok i sparring og spesialteknikk. I tillegg gikk Thor Sander og Scott mønster.

Der endte de opp med finale og de gjeveste medaljene.

Dobbelt mester

Thor lyktes også med debuten i sparring.

– Det var første gang Thor deltok i sparring. Han var kjempenervøs før første kamp, og hadde ikke troen på at dette var hans greie, forteller Reberg.

– Han gjorde som vi var enige om, og det vi hadde trent på i uka som gikk. Det ga han til slutt gullet, forteller Jens.

– Dermed ble han dobbelt midtnorsk mester!

foto
Foto: Frøya og Hitra taekwon-do

Sudden death for Scott

Både Thor og Scott deltok i den samme klassen, junior herrer mønster blått-rødt og junior herrer sparring blått-rødt.

– Scott gikk den mest spennende og underholdende kampen i sin klasse, med uavgjort etter ordinær tid, og uavgjort etter ekstraomgang. Det var duket for «sudden death», første poeng vinner, forteller Reberg.

– Her ble det motstanderen som vant på noe som vi på sidelinjen ikke helt forstår. Dommerne må ha sett noe vi ikke så fra vår vinkel, sier han.

– Storkoste seg

– Idar Strømme så lenge ut til å ha kontroll i første innledende runde, men bare sekunder før slutt fikk motstanderen inn to klokkeklare spark i hodet. Da glapp seieren, forteller Reberg.

– Kay Stefan gjorde det bedre denne gangen enn sist. Han gikk også uavgjort i sparring, men fikk noen harde spark i kroppen som ikke var helt gode, forteller han.

– Han lærte på den harde måten, at det å gå sparring med ekstra omganger - uten pauser - krever at man har veldig god kondisjon, sier Reberg.

– Far Nilsen, Frode, gikk sparring i veteranklassen. Han storkoste seg. Hadde han holdt samme tempo i runde 2 som i runde 1, kunne det fort blitt medalje. Her var det kondis og ikke teknikk som stoppet på slutten, sier Jens Christian.

– Alt i alt et bra mesterskap! Vi gleder oss til det neste, og ikke minst til NM på Askøy 6.november, avslutter han.