Endelig var det første seriekamp for Frøya FK Jenter 14. Etter å ha sett flere andre Frøya-lag spille både OBOS-cup og seriekamper, så var det jentenes tur, og det i et skikkelig lokaloppgjør mot Hitra J14.

– Flere av jentene hadde «grugledet» seg til kampen på forhånd og de bar nok litt preg av at det var sesongens første kamp, sier frøyatrener Frode Larsen.

– Selve kampen starter også nervøst med litt panikkartede beslutninger hvor spillet vi vet de har trent godt på og mestret på trening ikke var helt tilstede, sier han.

Målfest for Frøya

Når kampen etter hvert fikk «satt seg», og jentene glemte litt den nervøsiteten de følte på, så kom det gode spillet frem og de gode beslutningene ble tatt.

– Jentene fikk etter hvert satt hverandre i gode posisjoner i angrep, og man fikk laget høyt opp i banen. Vi fikk også etablert et høyt press på motstanderen, forteller Larsen.

I det 14. spilleminutt løsnet det endelig. Den første nettkjenningen kom for Frøya.

– Man kunne se veldig godt på jentene at et mål gjorde at man slapp ned skuldrene, og man ble enda mer fokusert på spille slik man var enige om, sier Larsen.

Deretter kom det flere mål på rekke og rad, og det sto hele 6-0 til pause.

– I pausen var vi enige om at vi ikke skulle slippe oss ned, men å fortsette og jobbe hardt både defensivt og offensivt. Dette gjorde sitt til at det til slutt sto hele 11-0 på resultattavla, forteller Larsen.

Kjempestemning i hallen

Frøyatreneren er svært fornøyd med serieåpningen.

– Mange gode prestasjoner resulterte i flere fine mål , men også et solid forsvar stoppet alt av forsøk fra motstanderen, sier Larsen.

Han er også glad for at det ble skapt en så fin ramme rundt kampen.

– Det var herlig at det var kjempestemning på tribunen og at så mange tok turen til Frøya storhall, sier Larsen.

- Etter en litt trå sesong i fjor var dette en kjempeopptur som virkelig fikk fram det beste i jentene våre!

Neste hjemmekamp er allerede nå på søndag klokken 17:30 i Frøya Storhall mot Valsøyfjord.

- Kom gjerne og støtt opp om jentene!

Frøya FK J14 tropp:

Keeper og kaptein Emilie Holm, Tuva Iversen, Sigrid Vatn Haugen, Madelen Sandøy, Leah Emilie Reppe, Leah Aastum, Agnethe Hammervold, Irlin Nordtvedt, Hannah Lykke Larsen, Thea Heggen Gaustad, Linea Solli Espnes, Hanna Lapinska og Solveig Ulseth Ervik.

Trenerteamet Frode Larsen og Ulrik Ervik

Målscorere: Sigrid Vatn Haugen(3), Linea Solli Espnes(5), Leah Emilie Reppe, Hannah Lykke Larsen, Thea Heggen Gaustad.