RBK Kvinner ønsker støtte til etablering og drift av et samarbeid med Frøya Storhall og Frøya IL.

– RBK tror et slikt samarbeid vil bli et signalprosjekt med oppmerksomhet langt utenfor kommunens og landsdelens grenser.

Det er Frøya kommune positive til. De foreslår å innvilge RBK Kvinner et tilskudd på 500.000 kroner.

Vil gi jentene store drømmer

«RBK Kvinner ønsker å etablere et langsiktig samarbeid som involverer Frøya. Der de gir jentene store drømmen - men også en mulighet til å gjøre de til virkelighet.

Samarbeidet skal primært rette seg mot spillere og tilknyttede roller innen jente- og kvinnefotball, men aktivitetene skal ikke ekskludere gutte- og herrefotballen.»

Målet er å gi kompetansepåfyll, inspirasjon, utvikle enkeltspillere og klubber. I tillegg til å gi inntekt til storhallen og lokalsamfunnet.

Begrenset økonomi

Skal de klare det, må de ha støtte, opplyser RBK Kvinner:

– Til tross for sportslig suksess, og at klubben står på terskelen til å delta i Europa, er økonomien i kvinnefotballen svært begrenset sammenlignet med herrefotballen. Klubben har derfor alene ikke løftekraft til å finansiere etablering og drift av tiltakene, forklarer de.

Derfor søker de kommunen om 500.000 kroner.

Saken skal behandles i kommunestyremøtet på torsdag.

Internasjonal turnering på Frøya

Midlene skal gå til en rekke planer; som besøk av lag, spillere og ledere fra RBK, fotballskole, leder- og trenerforum, breddecup og elitecamp.

Et av de heteste punktene er en internasjonal fotballturnering - som skal være en god arena for å markedsføre Frøya.

– En av de største klubbene i internasjonal fotball har sagt ja til å delta, opplyses det i saksfremlegget.

Det jobbes også med å få med flere attraktive lag.

Målet er at turneringen skal arrangeres allerede i januar 2023, og at det kan bli en årlig turnering.

– Stor sum, men fornuftig bruk

Kommunedirektøren er positiv til søknaden.

– Det er en stor sum, men kommunedirektøren ser likevel at det er en fornuftig bruk av midler.

Kommunedirektøren ser i hovedsak to områder der dette er positivt for Frøya: 1. Det idrettslige knyttet til utvikling av jentefotballen 2. Markedsføring av Frøya (på internasjonalt nivå)

– Tilbakemeldingene fra Frøya IL og Frøya Storhall er udelt positive, og de lister opp en rekke positive effekter og ringvirkninger knyttet til satsningen, noe som kommunedirektøren støtter fullt ut.

– Haster for RBK Kvinner å få avklaring

Kommunedirektøren foreslår at satsningen finansieres med Havbruksfondsmidler, og utbetales i desember 2022 eller januar 2023.

– Saken var opprinnelig tenkt, fra kommunedirektøren side, å følge budsjettprosessen høsten 2022. Men, da det haster for RBK Kvinner å få en avklaring/ garanti allerede nå, slik at de kan fortsette planleggingen og gjøre bindende avtaler, legges frem direkte til kommunestyret, opplyser kommunedirektøren.