– Selvsagt må jeg ta meg gutta hjem til Frøya. Man finner ikke bedre plass å reise til, sier Kurt Henry Enebakk Søreng.

Den utflytta frøyværingen er trener for Oppdals G16-lag. I helgen har han med seg en tropp på rundt 20 spillere ut til Frøya.

–Dette er perfekte forhold for oppkjøringen til seriestart, sier han.

– På Oppdal er det snø helt opp til gjerdet nå, vet du. Mens her på Frøya kan vi spille på perfekt kunstgress. Det er luksus, sier Enebakk Søreng.

– Helt nydelig å få spille her

Kurt Henry vokste selv opp et steinkast fra Frøya Storhall. Den gangen var det imidlertid ingen fotballhall der.

– Det tok meg to minutter å gå til legendariske «Golan», sier Kurt Henry, og sikter til naturgressbanen som ligger ved siden av fotballhallen.

– Jeg har ikke tall på hvor mye tid som ble brukt der.

– På den tiden sprang vi intervaller mellom lyktestolpene langs veien. Nå slipper de vel topplue og alt, med sånne fasiliteter, ler han.

– Selv om det tar 3,5 time hver vei for oss å reise hit med buss, så er det ikke vanskelig å få med seg gutta. Det er jo helt nydelig å få spille her, sier Knut Henry.

– Dette håper jeg at fotballspillerne på Frøya også setter pris på!

Foto: Lena Jørgensen

– Godt å komme hjem til sjølufta

Selv flyttet Kurt Henry fra Frøya da han var ferdig med grunnskolen, men ennå så reiser han tilbake til hjemplassen 4-5 ganger i året.

– Det er godt å komme seg hjem til sjølufta. Det er noe helt annet enn oppå fjellet der jeg bor, sier Enebakk Søreng.

– Det er artig å gi gutta et forhold til øya jeg er så glad i, sier han.

– Er det rart jeg er stolt?

Oppdal-laget er veldig fornøyd med opplegget de får på treningshelga på Frøya.

– Vi har tre fotballøkter, 4,5 timer med fotball i hallen. I tillegg har vi halvannen time i bassenget og god lunsj. Vi bor også på Hotell Frøya. Det er slutt på luftmadrasser på skolen. Det er litt av et opplegg, sier Kurt Henry og smiler.

– Salmar sponset lunsjen vår med gratis laks. Det er veldig hyggelig. Det er jo ingen andre som holder på sånn, sier han.

– Frøyværingene er gavmilde og rause. Derfor er det helt supert å komme hit. Er det rart jeg er stolt av hjemplassen min?, spør Enebakk Søreng og smiler.

– Jeg reklamerer for Frøya hvor enn jeg er!