To seire og to tap ble resultatet for Frøya fotballklubbs jenter 13 i gruppespillet. I sin aller første deltakelse i Norway Cup, går laget dermed til B-sluttspill.

Det var ikke det jentene håpet på. Men etter mange jevne kamper, og veldig godt spill, er de likevel fornøyde med egen innsats.

Trenerteamet er stolte av jentene sine:

– Skikkelig god innsats av jentene, som viser at de er på nivå med lagene i divisjonen over seg. Imponerende, sier frøyatrener Vegard Holm.

– Kan være stolte

Etter en fantastisk start på Norway Cup var det Møre-laget Gossen som ventet i tredje kamp. De ledet gruppen, og var derfor storfavoritt mot Frøya.

– Alarmen var påskrudd 06:00 for kamp 08:50 mot Gossen. Vi var noe nervøse før kampen, innrømmer trener Holm.

Men da de kom til Ekebergsletta kunne de senke skuldrene.

– Våre fantastiske supportere møtte oss på Ekebergsletta, de var kampklare som alltid!

Dette skulle bli nok et spennende oppgjør.

– Også denne kampen ble svært jevn, forteller Holm.

– Jentene jobbet godt hjemover, samtidig som vi prøvde fremover. Gossen-laget var flinke til å forsvare seg, og prøvde seg gang etter gang på overganger, forteller han.

I slutten av første omgang lykkes Gossen med en overgang og scorer, 1-0 til pause.

– I andreomgang fortsetter våre jenter med sitt gode spill; de ofret seg i duellene i en fair kamp etter ballen. Spillet ble likt som i 1. omgang, vår midtbane, forsvar og keeper stengte av for Gossen, og vi lå og hadde kontroll. Mot slutten av 2. omgang flyttet vi fram flere spillere for å prøve å få mål. Det viste seg å straffe seg. Gossen lyktes igjen på overgang, og satte 2–0 rett før kampslutt, forteller Holm.

– Til tross for resultatet, så var det en svært jevnspilt kamp som jentene kan være stolt av!

Håpet å score mange mål

Noen timer senere var det klart for ny dyst på Ekebergsletta. Frøya møtte Reinsvoll/Bøverbu/Eina i gruppespillets siste kamp.

Da bestemte Frøya seg for å være svært offensiv.

– Vi endret formasjonen i håp om å score mange mål, slik at vi kom til A-sluttspill, forklarer Holm.

– Med en gang kampen startet, så vi at dette ikke fungerte særlig bra. Keeperen til Frøya storspilte i mål, men Reinsvoll utnyttet offensiviteten vår godt, og scoret to mål. Frøya jentene endret tilbake i kjent stil/formasjon og stengte av rommene, 0-2 til pause, forteller han.

Etter hvilen spilte Frøya i kjent formasjon og holdt tritt med Reinsvoll. Helt på tampen fikk de imidlertid lurt inn en tredje scoring. Dermed endte kampen 0–3.

– Da får vi en velfortjent pause, og B-sluttspill torsdag mot Sandviken klokken 10:40, sier Holm.