«RBK! Takk til Skutler, Kotenger, Gjersvolder og Styreledere fra næringslivet. Nå håper jeg en folkekjær trønder og mediamann som er tidligere styreleder i Byåsen Håndball - og med 11 NM titler får sjansen.»

Det sier musikeren Morten «Diesel» Dahl, initiativtaker for gruppen «Vi som vil ha Tore Strømøy som Styreleder i Rosenborg».

Gruppen ble startet torsdag, og har allerede 860 medlemmer fredag ettermiddag.

– Kan ikke se noen bedre kandidat

I gruppen har «Diesel» gitt en lang beskrivelse av hvorfor han mener at frøyværingen er den foretrukne kandidaten til ledervervet i Rosenborg.

– Tore er lidenskapelig opptatt av idrett og underholdning og har et ønske om å skape uforglemmelige opplevelser for RBK publikummet. Han står for folkelighet, åpenhet og samarbeid.

– Han har vært aktiv idrettsmann innen fotball, volleyball og kappgang, vært styreleder i Byåsen håndball elite, og vært initiativtaker til Trøndersk idrettsgalla. Han har også vært sportsjournalist, poengterer Dahl.

– Tore har drevet eget foretak siden 1994. Startet og drevet Trygghetsforlaget og lokalavisen Frøya.no som ble kjøpt av Polaris Media.

– Jeg kan ikke se noen bedre kandidat!

– Meld deg inn i klubben og stem

Nå oppfordrer han alle som engasjerer seg på Facebook, til å benytte sjansen til å påvirke valget.

– Jeg oppfordrer folk med følelser og meninger om klubben å melde seg inn i RBK før 16. januar. Da har man møterett og rett til å stemme på årsmøtet 17. februar, sier Dahl.

Flere mulige kandidater

Det spekuleres mye rundt hvem som blir arvtaker til Ivar Koteng.

Torsdag ble det også kjent at Cecilie Gotaas Johnsen kan være en aktuell kandidat til å bli ny styreleder i Rosenborg. Hun sitter i dagens RBK-styre.

Styremedlem Karen Espelund er også nevnt som mulig lederkandidat i RBK. Svein Tore Samdal var også det, men etter det Adressa erfarer, er han ikke lenger aktuell. Valgkomiteens innstilling må være klar innen 17. januar.