Klubbmesterskapet hos Frøya IL badminton samlet glade ungdommer til dyst. Mange spilte for å vinne mens andre er mer med for mosjon og moro, i klubben som har omtrent 51 aktive medlemmer.

Mest morsomt

På sidelinjen der Supakrit Promdao spiller kamp mot en klubbkamerat, forteller Viktoria Simova at ungdommene er med mest for moro, og litt for å konkurrere.

- Jeg liker best å konkurrere mesteparten av tiden når jeg spiller. I dag blir det trening i å spille kamper, sier hun. Julia Wojtkowska er enig og mener det er bra de kan holde på.

Mange unge liker badminton, erfarer Supakrit Promdao, Viktoria Simova, Julia Wojtkowska og Natalia Heinich. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

- Badminton er artig, særlig når så mange har blitt med i klubben i det siste, sier hun. Sammen med Natalia Heinich smashet de til i Frøyahallen på klubbens mesterskap.

Lærer bort

Randi Gåsø viser Jenelyn Ulvestad hvordan man kan ta en serve og forklarer etterpå at mange lærer fort.

- Mange her er sporty. Klubben får fortsatt nye medlemmer og vi har utstyr de kan låne for å spille. Vi får til mye av dette også fordi næringslivet er med og sponser. Vi har frukt fra en butikk som vi igjen bruker når klubben skal handle inn, sier Gåsø og roser sponsingen og samarbeidet.

Randi Gåsø lærer bort og Jenelyn Ulvestad prøver. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Veldig sosialt for alle

Jacek Skrocki er også trener, og styremedlem.

– På klubbmesterskapet i dag viser vi hvordan vi kan ha det gøy. De unge får også lære mer om regler, og mer om å spille. Mange møtes og bli bedre kjent. Spillingen i dag er med på å forberede å spille turnering mot andre klubber senere. Her kan alle som har lyst til å spille badminton delta, uansett fysisk form, sier han.

Frøyværinger fra rundt sju nasjoner deltar i klubben.

Chelseah Tulio og Jacek Skrocki varmer opp før en av kampene i klubbmesterskapet. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN