Det var de ikke alene om. Frøya IL Turn og Cheer hadde med seg hele 36 barn og flere ledere på Barnekretsturnstevnet i Trondheim i helgen.

– Her fikk vi turnet masse, hatt det gøy, danset og vist oss frem, sier Adrian Kristiansen, leder i Frøya IL Turn og Cheer.

foto
Foto: Frøya IL Turn og Cheer

– Vi deltok med et program vi selv hadde laget, som ungene hadde fått øvd på på forhånd. Dette fikk vi vist frem foran en fullsatt hall i Leangen ishall, foran publikum og de nesten tusen deltakerne på stevnet fra hele gamle Sør-Trøndelag, forteller Kristiansen.

– Dette har vi savnet!

– Ga mersmak

Det var Nidaros turn som sto bak arrangementet. De sørget for at turnstevnet inneholdt mye mer enn turning.

– Vi har lekt og hatt det moro, med blant annet skøyting, hoppeslott og andre morsomme aktiviteter, forteller Kristiansen.

– Barna sov sammen på skole, noe som er veldig sosialt og gøy for utøverne, sier han.

- For mange var dette deres første opplevelse med et stort arrangement som dette, og det virket som det ga mersmak, sier Kristiansen.

foto
Foto: Frøya IL Turn og Cheer

– Det var ganske mye nerver før vi skulle ut på gulvet, både før vi selv skulle ut på gulvet, og før vi skulle defilere, forteller han.

Barna klarte seg imidlertid veldig bra. Dette ble en positiv opplevelse.

– Vi håper å få med oss enda flere til neste år, og regner med barna har noe å snakke om på skolen, sier han.

Fikk besøk av tv-stjerner

På lørdag var det også duket for festmiddag og diskotek, hvor de blant annet fikk besøk av Ane og Dennis fra NRK Newton.

– Dette var stor stas for barna, og det var mye hyling og kaos for å få ta det første bildene med tv-stjernene, forteller Kristiansen.

– Vi reiste hjem på søndag med gode opplevelser i baklomma og minner for resten av livet. Det var også stor stas for utøverne og få en medalje å vise frem.

Festkveld med disco

Barnekretstunstevnet, eller BKTS, er en helg hvor barn fra hele gamle Sør-Trøndelag samles for å turne, har det gøy og viser hva de kan.

– Barna tar buss sammen, sover sammen på skole, har felles måltider og felles treninger hvor de øver på et program vi har øvd inn på forhånd, forteller Kristiansen.

foto
Foto: Frøya IL Turn og Cheer

– På lørdagen er det festkveld med disco og festmiddag, før man på søndag viser frem det man har øvd på - i tillegg til at man får se på hva de andre barna har øvd på, fortsetter han.

– Vi kler oss opp i flotte turndrakter og kostymer, og barna får en medalje!

På søndag er det også en høytidelig seremoni med defilering og medaljeutlevering for de som har deltatt på mange stevner.

foto
Foto: Frøya IL Turn og Cheer