Kvinner, 7'er, avdeling 3: Hitra FK - Frøya FK 9 - 0 (8–0)

– Det går ei kule varmt i pausen, sier frøyatrener Vidar Skarpnes og smiler.

Frøya FKs nyoppstartede kvinnelag, har nettopp møtt den rutinerte naborivalen Hitra FK til kamp på en solrik Hitra idrettspark.

Det endte med stortap. Frøyværingene tar det likevel med et smil.

– Vi tar med oss den positive andreomgangen - og er imponert av jentene som klarer å nullstille i pausen og levere så mye vilje og innsats etter pause, sier Skarpnes.

– Dette var vår fjerde kamp sammen. Det må vi huske på. Men det var som faen ass, sier Skarpnes og ler.

– De får for god tid

Nydelig sommervær skapte en fantastisk ramme for lokaloppgjøret på Hitra, og på tross av en tidlig scoring for hjemmelaget - så det ut til å bli en jevn kamp det første kvarteret.

Etter det dro hitterværingene ifra. De leverte godt samspill, høyt tempo og gode bevegelser, mens Frøya ikke fant oppskriften for å stoppe dem.

Det resulterte i hele åtte hitramål før hvilen.

Kaia Hansen Utby scorer først hattrick, før Lina Selvåg setter inn Hitras fjerde scoring. Anne-Lise Kvakland og Ane Slåttavik Andersen scorer også to mål hver i førsteomgang.

– Vi spiller bra det første kvarteret, så lar vi dem få spille upresset resten av omgangen, sier Skarpnes.

– Det som går galt er at vi ikke er «på» motstanderne. Vi blir løpende imellom hele tiden, mens de får god tid til å spille sitt spill, sier han.

(To av målene ble imidlertid satt i nettmaskene etter at førsteomgangen offisielt var over. Dommeren trodde at omgangene skulle vare i 35 minutter. De varer i 30 minutter. Den feilen ble rettet i 2.omgang. Dommeren la seg flat etter kampen. Målene ble likevel stående.)

Løfter seg etter hvilen

Med 8–0 til pause, var kampen mer eller mindre avgjort til pause. Men frøyaspillerne klarte likevel å nullstille, og gå utpå og gi hjemmelaget kamp.

Til slutt ender kampen 9–0 etter Anne-Lise Kvaklands siste scoring for kvelden.

– Vi skulle gå ut og vinne andreomgangen, sier Skarpnes.

– Det står respekt av den jobben vi gjør i andreomgang. Da scorer Hitra bare ett mål. Det viser hva vi kan få til, hvis vi vil, sier han.

– Det er synd at vi ikke greier å sette en av de 6–7 målsjansene vi har. Det vil seg ikke i dag, men vi skal likevel holde hodet hevet. Vi klarte å løfte oss, sier frøyatreneren.

– Dette er bare vår fjerde kamp sammen, og vi ser fremskritt hele veien, sier Skarpnes.

– Vi har en kamp til mot Hitra denne sesongen. Den ser vi frem til, smiler han.

Det var stort engasjement på frøyabenken. Mange møtte opp for å støtte det nye laget. Foto: Lena Jørgensen

For ordens skyld: Undertegnede er spiller på Frøya FK kvinner, men var ikke med i kamptroppen.