Tirsdag kveld var det duket for et nytt lokaloppgjør mot Hitra i Frøya Storhall. Rammene var satt med over hundre tilskuere, innmarsj og musikk på anlegget.

Sigrid scoret for Hitra

Et heltent frøyalag var klare for å vise at de kunne matche hitterværingene. Da dommeren blåste i fløyta, var det imidlertid gjestene som var mest våkne fra start.

– Førsteomgang bød på mye bra spill fra bortelaget, og vi slet med å komme tett nok i presset, sier frøyatrener Vidar Skarpnes.

Etter 12 minutter scorer Hitra. Sigrid Rønningen Olsen treffer nettmaskene, og sikrer at gjestene tar ledelsen.

– Da ser vi litt fortvilet ut både vi trenere og spillerne. Men vi rir av stormen og går til pause litt skuffet over oss selv, sier Skarpnes.

Emma reddet alt

– I pausepraten gjentar vi viktigheten av å bruke kreftene riktig, og å komme oss opp i press for å kjempe Hitra ut av stilen, sier frøyatreneren.

– Dette gir oss en jevnspilt andreomgang der vi skaper noen nestensjanser og alt Hitra kommer til av sjanser blir stoppet av iherdig innsats, og en meget god Emma Greiff i frøyaburet, sier han.

– På slutten av kampen fikk vi Hitra helt ut av stilen, og vi kjempet oss til ett par store sjanser til å utligne, men marginene var ikke med oss denne gangen, sier Skarpnes.

– En svak førsteomgang og en veldig god andreomgang av oss, og vi var alle litt skuffa over å ha tapt lokaloppgjøret 1-0, sier han.

– Skal ta revansje til våren

Dette var tredje og siste kamp mot Hitra i år. De foregående har endt 1–9 og 9–0. Derfor var tirsdagens oppgjør egentlig en stor opptur for Frøya FKs nyoppstartede kvinnelag.

– Vi blir bare bedre og bedre, og skal ta revansje til våren, sier Skarpnes.

– Nå ser vi fram til neste kamp som kommer allerede i helga, når vi reiser til byen for å møte Kolstad, sier han.

For ordens skyld: Undertegnede er spiller på Frøya FK kvinner, og var med i troppen.