°C
Annonser
Inspirajonseminari

Øyfolket tar grep om framtiden

Folk i øyrekka ønsker å ta et tak for selv å hindre avfolking av øyene. I går møtte mange av dem på motivasjonsforedrag og gründerseminar i idrettshuset på Mausund.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserImponerende mange møtte opp da Ingunn Elder med flere inviterte til gratis motivasjonsforedrag/gründerseminar og basar i idrettshuset i går ettermiddag. Det skulle handle om iderealisering, og arrangementet kunne betegnes både som en sosial sammenkomst, gründercamp, seminar, kurs, og basar på samme tid. Folk fra flere øyer møtte opp for å få med seg et påfyll både faglig og sosialt.  

Øyrekkas innbyggere fikk nye ideer og inspirasjon i går.  Gode rådIngunn Elder startet med en gjennomgang av prosjektbeskrivelse og tips om hvor og hvordan søke støtte til prosjekt. Rune Korshavn fortalte sin historie om et umulig prosjekt med ungdom, som ble snudd til en kjempesuksess på nasjonalt nivå. Dokumentarfilmregissør Mali Finborud Nøren fortalte om sine erfaringer med fem utviklingsfaser i kreative prosjekter. Og Nils Heldal snakket om markedsføring og omdømmebygging.Spennende.Flere av deltakerne Frøya.no snakket med etter seminaret fortalte at de syntes dette var interessant, og et prisverdig tiltak. Å realisere ideer er noe av det viktigste i øyrekka nå, og at innbyggerne selv tar tak i situasjonen på denne måten, var veldig positivt, mente flere. At arrangementet var gratis og åpent for alle var selvsagt også populært. Dermed kom det også deltakere fra andre steder.  

Dum dum boys trommeslager Sola Johnsen holdt takten, mens Ingunn Elder sang.  Basar og pratAt det ble sosialt med en god gammeldags basar i tillegg, satte bare en spiss på det hele. Ingunn Elder sang to sanger, sammen med Dum dum boys trommis Sola Johnsen, Nicolas Leirtrø og Kjersti Aakre. Ingunn Elder, fagleder ved Ila skole og utviklingsagent med 20 års erfaring i å lede arrangementer med barn og unge, var en av pådriverne for arrangementet. Hun og it-gründer-ektemannen Rune Korshavn har kjøpt feriehus på Mausund. 


Annonser
Annonser