Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Skisse Skarsvåg Boats Uttian Næingsbygg 3

Viser frem planene for Uttian

Frøya kommune vil unngå en ny brannstasjon-sak, og Skarsvåg boats vil skape et miljøbevisst bygg med mange fine detaljer. Derfor spør de om hjelp til å vurdere de første tegningene.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Skarsvåg boats og Servicebrøgga har fått klarsignal fra kommunestyret til å bygge et nytt næringsområde ved brua på Uttian.


- Miljøbevisst bygg

Nå legger Skarsvåg boats frem tegninger som viser et forslag til hvordan næringsbygget kan bli seende ut.

- Det blir et miljøbevisst bygg med mange fine detaljer. Vi har tatt godt hensyn til både oppsamling og utslipp, poengterer Vegard Kristiansen i Skarsvåg Boats AS.

- Uteområdet blir asfaltert med litt vegetasjon som pynter opp. Det vil bli belysning både på og rundt bygget. Her skal vi drive med nybygg, service og reparasjoner av båter til både fritid og næring, forteller han.

- Innenfor den største porten som er vendt mot nord blir det et innendørs sjøbasseng. Der kan båter kjøre direkte inn slik at arbeid enkelt kan gjøres innendørs. Der vil det også bli muligheter for opptak av båter opp til 140 tonn, forklarer Kristiansen.


Artikkelen fortsetter under tegningene:


- Ønsker ikke en ny brannstasjon-sak

Tirsdag formiddag la administrasjonen i Frøya kommune frem tegningene for formannskapet. De ønsket innspill til planene.

- Vi har, i samarbeid med næringaktøren, bestemt at vi skulle be om innspill fra politikerne. Vi ønsker ikke en ny brannstasjon-sak, sier Kitt Julie Hansen, virksomhetsleder for forvaltning i Frøya kommune.

Hun refererer til diskusjonen om plasseringen av ny brannstasjon på Siholmen, og fasadeendringen som kostet kommunen 3,6 millioner kroner og flere måneders stopp i arbeidet. Til slutt endte den imidlertid som et bygg frøyværingene kan være fornøyd med.

- Næringsbyggene på Uttian er noe mange vil ha en mening om. Det er viktig at skjønnsutvalget får si sin mening om materialbruken, utformingen og generelt hvordan det ser ut, mener Hansen.

- Målet er å gjøre det til et så pent industriområde som mulig, sier hun.- Viktig å gjøre slike vurderinger

Formannskapet ønsker at næringsaktøren selv skal presentere planene for Uttian, slik at de kan stille spørsmål underveis. Det vil skje i nær fremtid.

De var enig i at det er viktig å gjøre gode vurderinger på det estetiske uttrykket, og at det harmonerer best mulig med miljøet på Uttian.

Knut Arne Strømøy (Sp) presiserte at han ikke er noen tilhenger av det bygges et næringsområde i inngangsporten til Uttian, men når det først er bestemt er han glad for at det gjøres slike vurderinger.

- Noe må vi har lært av brannstasjon-saken, sa Strømøy.

- Det er veldig bra å gjøre nøye vurderinger i forkant. Det gjør at vi kan unngå kostbart og tidkrevende etterarbeid, sa Lene Dahlø Skarsvåg (Sp).

De var positive til tegningene de fikk presentert, men ønsket at næringaktøren skulle komme til kommunestyresalen for å kunne svar på spørsmål.

- Jeg vil si at det er et pent bygg i forhold til vanlige industribygg. Det virker som at det er gjort en del fornuftige vurderinger. Det er fint at administrasjonen og næringsaktøren ber om råd i en slik sak, sa Billy Fredagsvik (Ap).


Annonser
Annonser