Frøya nyheter

27.05.2019 °C m/s
Annonser
Copenhagen Wind Farm1600X600

-Vindmøller kan bygges i byen

Anne-Sofie Haugland foreslår at vindkraft heller bør bygges ut i byer enn i uberørt natur.

Annonser

Av Anne-Sofie Haugland, motstander av naturødeleggelser:

Vindmøller

Jeg forstår at folket på Frøya er mot at det skal bygges vindmøllepark her, og at det skal være folkeavstemming om dette.

Vi er mange som er mot å ødelegge naturen, og når det gjelder vindmøller, begriper jeg ikke hvorfor disse MÅ ligge i uberørt natur.

Strømmen som skal produseres er ment å brukes der det bor folk, og bør produseres i umiddelbar nærhet. Vindmøller i byer og tettsteder der natur og miljø er ødelagt fra før, og der man slipper å legge ned milevis med kabel for å få strømmen dit den skal brukes, er mye mer fornuftig.

På Grand Canaria for eksempel ligger vindmøller i bebygd område. I København havn og ellers i byen har de vindmøller.


Men så kan man spørre seg om vindmøller i Norge i det hele tatt er nødvendig, eller er det kun for å forsyne Tyskland med "miljøvennlig" energi, og er den i det hele tatt miljøvennlig? Eller er det som med el-biler?

Jeg har sett noen beregninger som viser at i løpet av hele bilens levetid er den ikke mer miljøvennlig enn bensinbilen. Det spørs vel bare hva man legger i miljø. Når naturvernerne reiser med fly, og de reiser masse, så betaler de miljøavgift slik at reisen blir "miljønøytral".


Jeg tror ikke folket på Frøya får politikerne til å snu. Husk at vi bor i et diktatur. Men hvis alle i landet går mot å ødelegge naturen, så kanskje, kanskje politikerne lar seg påvirke, selv om de går glipp av noe inntekt.

Før trodde vi på Gud. Nå tror vi på penger. Likevel våger jeg å håpe at vi kan berge mest mulig av den naturen vi fortsatt har.Annonser
Annonser