Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Formannskap Befaring Sisti Sistien 1

Ville sette Sistien på vent

Arvid Hammernes (V), Remy Strømskag (H) og Aleksander Søreng (Frp) ville utsette arbeidet med Sistien til man kan se helhetsbildet for Sistranda. Det ønsket ikke Arbeiderpartiet. De gikk for en forkortet versjon av stien.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi mener at reguleringsplansarbeidet må settes på vent frem til det pågående arbeidet med kommuneplanens arealdel for Sistranda er gjor ferdig og stadfestet. Vi må gjøre ting i rett rekkefølge og få se helheten i saken, sier opposisjonsleder Arvid Hammernes (V). 

Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet står sammen om ønsket om å utsette det videre arbeidet med den omdiskuterte Sistien.

- Dette er en veldig viktig beslutning, og vi synes at det er viktig at vi får en god oversikt før vi tar et valg. Det er kommet en del innspill som også bør sees nærmere på før man tar et valg, sier Hammernes.

- Dette berører mange, så da må vi være sikker på det vi gjør, sier han. Artikkelen fortsetter under bildet: 

Formannskap Befaring Sistien Formannskapet var på befaring i området der Sistien planlegges.
Stor uenighet om Sistien

På tirsdag tok formannskapet turen på befaring i området der den planlagte Sistien skal gå. Med seg hadde de Otto Falkenberg og Svanhild Mosebakken fra Frøya kommune.

Politikerne fikk se hvilke områder som har skapt mest motstand fra grunneierne, hvor rådmannen foreslår at de nye grensene skal gå, og fikk en liten følelse av hvordan det vil være å gå langst Sistien. Dersom den blir realisert. Der er uenigheten fremdeles stor.

- Det blir artig å få en sti som tar oss med ned mot fjæra, fra Frøya kultur- og kompetansesenter til bygdetunet og videre bortover her. Det blir utrolig flott, sa ordfører Berit Flåmo.

Arbeiderpartiets politikere mente at man nå kun skulle diskutere hvor Sistien skulle gå, og om man skulle velge å forkorte den. 

Opposisjonen mente imidlertid at man skulle sette hele prosjektet på vent.

- Vi må se på innspillene som har kommet før vi tar dette valget, sa Arvid Hammernes. 
Artikkelen fortsetter under bildet: 

Berit Flåmo Kristin Reppe Storø Sistien Arbeiderpartiets Berit Flåmo og Kristin Reppe Storø er begge positive til Sistien.- Kan få inn innspillene i planen

Opposisjonen ønsket å høre hvilke innspill som har kommet inn til rådmannen. Da fikk de blant annet vite at det er kommet innspill om å lage vei ned fra fylkesveien ned til fjæra, og at man kan ha oppholdsplasser nede i fjæra.

- De fleste innspillene går på å få utnyttet fjæra på andre måter enn å lage en sti. Vi tenker at man kan prøve å få inn noen av disse innspillene i den eksisterende planen. Det skal man se på, sa Otto Falkenberg.

Venstre, Frp og Høyre stemte for sitt forslag om å sette Sistien på vent.

Arbeiderpartiets flertall stemte for rådmannens forslag om en forkortet versjon av Sistien.
Formannskap Befaring Sisti Sistien 2
Annonser
Annonser