Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
DSC 5230

Vil ha Frøyas fineste julehus

Hans Petter Trøa Sandvik har brukt flere dager på å få opp alle lysene i hagen, og nå er både hus og hage klart for julefeiring.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserDet er mange som henger opp julestjerne i vinduet i desember, og pynter med noen lys på et tre i hagen, men Hans Petter Trøa Sandvik har tatt pyntingen ganske så mye lengre. Han har brukt rundt 20 timer på å få opp ca. 3500 lyspærer i hagen, og resultatet er et ordentlig julehus.- Det er jeg som gjør det meste av arbeidet. De lar meg holde på så lenge jeg ordner med det selv, ler Hans Petter.- Det er bare jul en gang i året, og da synes jeg det er veldig stas å pynte litt, smiler han. 

Det spares ikke på strømmen i desember. Tar mer og mer avTrøa Sandvik startet med pyntingen av julehus for fem-seks år siden. Han fikk et innfall om at han ønsket å lyse opp litt på eiendommen til familien, og ville gjøre det fint til jul. Etter det har det tatt mer og mer av for hvert år.- Jeg prøver å få det så fint som mulig, og jeg merker at jeg har blitt mer og mer nøye for hvert år. Jeg brukte fargelys tidligere, men nå er det helt uaktuelt. Det er mye finere med hvite, blanke lys. Jeg liker ikke de blå lysene som er hengt opp hos naboen her, så jeg må nok ta meg en prat med dem, ler Hans Petter, og klager litt på slektningene i nabohuset. 

Hans Petter Trøa Sandvik elsker virkelig julen. Blir lagt merke tilDet har tatt han noen dager å få all pynten på plass, men nå er alt klart til jul. De første lysene ble hengt opp første desember, og skal få henge til 20. januar.- Det er mange som legger merke til huset vårt i denne perioden i alle fall. Vi ser at det er mange som stopper opp for å ta bilder, og biler som kjører sakte forbi for å se litt. Det er bare stas, sier han.Hans Petter oppgraderer pyntingen hvert år. Det blir alltid lagt til noen nye elementer i dekorasjonen. I år er det trærne som har blitt pyntet med lys, og til neste år vil han skrive «God jul» i lys på taket.- Jeg skal ha det fineste huset, så jeg må utvikle det litt hvert år vet du. Jeg tenker å fortsette til jeg dør, så det kommer nok til å bli ganske heftig etter hvert, smiler han.   NB! Send oss gjerne bilder av ditt pyntede julehus til info@www.froya.no 


Annonser
Annonser