Frøya nyheter

26.02.2020 °C m/s
Annonser
Aleksander Søreng Frp Formannskap

Vil ta vindkraft-saken til Sivilombudsmannen

Aleksander Søreng i Frøya Frp varsler at de har ombestemt seg i vindkraftsaken. De vil at Sivilombudsmannen skal ta en nærmere gjennomgang av saken.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Frøya Frp har hatt styremøte og vi vil komme med et nytt forslag i torsdagens kommunestyremøte: Vi at Sivilombudsmannen skal ta en nærmere gjennomgang av vindkraftsaken, sier Aleksander Søreng til Frøya.no.

- Vi har full tillit til det aksjonsgruppen har gjort i Nessadalen og står for beslutningene kommunen har gjort underveis. Nå vil vi at Sivilombudsmannen skal se på saken, sier Søreng.


LES OGSÅ: Gir opp kampen mot vindparken


- Vanskelig møte på onsdag

Under onsdagens ekstraordinære formannskapsmøte stemte Søreng og Frp for å ta departementets vurdering til etterretning og dermed gi opp vindkraftkampen. Nå melder han at partiet har endret mening.

- Det var en vanskelig dag for meg på onsdag da vi hadde saken opp i formannskapsmøtet, sier Søreng, før han fortsetter:

- Det er klart at dette er en sak med stor risiko for Frøya kommune. Når man sitter der som lekmann, er svært presset og får masse advokat-informasjon som er unntatt offentligheten er det ikke så enkelt å vite hva man skal gjøre, sier han.

- Etter å ha tenkt mer gjennom det, og hatt styremøte i Frøya Frp, har vi kommet frem til at vi ønsker å sende saken videre til Sivilombudsmannen. Frøya kommune har ingenting å tape på det, sier Søreng.

- En slik behandling vil ta en stund og det vil ikke bli stopp i arbeidet underveis, men vi mener at vi må gjøre dette for å belyse de feilene vi mener er begått i saksgangen, sier han.- Vi må stå sterkere ilag

Torsdag 20.juni skal kommunestyret ta den endelige beslutningen i saken om vindkraft på Frøya. Formannskapet valgte å ta Kommunal- og moderniseringsdepartementets beslutning til etterretning.

Frøya Sp, som ikke har noen representant i formannskapet, har varslet at de ønsker å gå rettens vei. Nå varsler Frøya Frp at de vil løfte saken inn til Sivilombudsmannen.

- Vi håper at vi får med oss kommunestyret på dette, sier Søreng, før han legger til noe:

- Jeg ønsker også å komme med en kommentar til både ja-siden og nei-siden på Frøya: Vi må stå sterkere ilag. I dag gjør vi ikke det. Vi har et Øya-prosjekt gående på Frøya nå. Det handler om mobbing og om utenforskap. Vi må tenke over hvordan vi oppfører oss overfor hverandre på Frøya. Jeg forstår at det er vanskelig når det er så sterke følelser involvert. Jeg håper likevel alle sammen kan prøve å bli litt bedre på dette. La oss sette et godt eksempel for barna, sier Søreng.

Annonser
Annonser