Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Ranheim Fotball Elite Svein Maalen Therese Solli Sandvik Frank Angelvik Frank Lidahl

Vil spille mot RBK i Frøya Storhall

Ranheim-ledelsen rakk så vidt å komme inn i fotballhallen på Sistranda før tankene om kamp mot Rosenborg meldte seg. Nå håper de på trønderduell i Frøya Storhall.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På bildet øverst: Ranheimtrener Svein Maalen, daglig leder i Frøya Storhall Therese Solli Sandvik, tidligere styreleder i Ranheim (og frøyværing) Frank Angelvik og daglig leder i Ranheim Frank Lidahl.


- Vi må få til en kamp mellom Ranheim og Rosenborg i fotballhallen på Frøya, sier en entusiastisk Frank Lidahl, daglig leder i Ranheim.

Han er svært imponert over det frøyværingene har klart å bygge opp, særlig elleverhallen på Sistranda. Nå ønsker han å se en trønderduell mellom eliteserielagene i Frøyas storstue.

- Vi får ta kontakt med Rosenborg, sånn at de kan sette en dato. Det er ingen umulighet å få til en treningskamp i anlegget her, smiler han. 

"Laget som realiserer drømmer" er definitivt ankommet Frøya.Vil inspirere frøyværingene

Ranheims eliteserielag har lagt sesongoppkjøringen 2019 til Frøya. I helgen skal de trene og lade opp til en ny sesong med lidenskap for trøndersk fotball. I tillegg setter de av tid til bedriftsbesøk, inspirasjonsmøter og treninger med unge frøyværinger. 

Oppholdet startet med foredrag om reisen til Ranheim toppfotball og veien til suksess. Her var både fotballmiljøet og næringslivet på Frøya godt representert. Rundt 45 deltakere møtte opp på møtet fredag formiddag.

Tidligere styreleder i Ranheim og frøyværing, Frank Angelvik innledet møtet:

- Jeg er stolt av å kunne ta med Ranheim ut til Frøya og vise frem hjemstedet mitt, sa Angelvik.

- Jeg er også glad for at Ranheim kan komme ut hit og bidra inn mot fotballmiljøet her ute. Jeg har fulgt med i Frøya.no og sett at en negativ spiral er i ferd med å snu. Vi håper at besøket fra Ranheim kan bidra til inspirasjon, sa han. 


Artikkelen fortsetter under bildet:

Frøya Storhall Ranheim Inspirasjonsmøte Det var mange som valgte å høre på Ranheims inspirasjonsforedrag fredag formiddag. Mange fra fotballmiljøet var naturligvis til stede, men også bedrifter som Salmar var godt representert.


- Lokale spillere får leve ut drømmen sin

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, pratet om drømmer, mål og det å forstå hva som trengs for å oppnå dem. For Ranheims eliteserielag er det viktig å holde på klubbens oppdrag, kjerneverdier og visjon. 

- Ranheim skal være klubben for trønderske fotballspillere, sa Lidahl. 

- Rosenborg skal kjempe om plass i Champions League. Vi skal ligge bak der og utvikle trønderske spillere. På den måten er det mer enn nok plass til oss begge, sa han.

De prøver å fokusere på veien til målet mer enn resultatene, men har likevel satt seg en langsiktig målsetting som krever mye; Å fremdeles spille i Eliteserien i 2023. 

Det skal de oppnå gjennom å holde på kulturen de har i Ranheim.

- Vi har vist at det er mulig å oppnå suksess uten de store pengene. Det handler om lidenskap og vilje. Det handler om å ha et godt lag som jobber sammen om samme mål. Det handler om at lokale spillere får leve ut drømmen sin i Ranheim. Vi har et hårete mål, men tro på at vi kan klare det, sa Lidahl. 
Offensiv, uredd, samhold

For å holde på kulturen i Ranheim er det viktig at de får inn de riktige spillertypene. Deres fotballfilosofi handler om å utvikle sitt eget spill og bruke minst mulig tid på motstanderne. 

I tillegg skal alle spillerne ha et offensivt tankesett. De skal tørre å feile. 

- Vi skal glede oss til hver eneste kamp og hvert eneste øyeblikk, sier Svein Maalen, hovedtrener i Ranheim.

- Det er et mål vi satte oss før vi skulle begynne å spille i Eliteserien. Det er ikke noe farlig å spille på øverste nivå. Det er ikke noe farlig å tape. Det som er viktig for oss er å vise at vi er et offensivt lag, som jobber hardt og spiller for hverandre, sier Maalen.

- Hvilke kvaliteter må en spiller ha for å få spille i Ranheim?

- Verdisettet vi har i klubben må ligge til grunn. Utover det ser vi etter spisskompetanse i alle ledd. Spilleren må kunne spille spillet vårt. Han må fylle en rolle i laget vårt. I tillegg må alle spillerne ha offensive kvaliteter, uansett om du er keeper eller spiss, sier ranheimtreneren.


NB! Ranheims treninger er åpne for publikum både på lørdag og søndag. Lørdag trener de 10:00-11:30 og 17:00 til 18:30. På søndag trener de fra 10:30-12:00. 


Annonser
Annonser