Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Nissepi Hjertås Juleteater

Vil skape en tradisjon for hele øyregionen

Visste du at øyregionen har et lokalt juleteaterstykke? «Jul i Hjertåsen» ble skrevet som en førjulstradisjon for øyværingene, men ble så populært at de ble sendt ut på turné. Nå er de tilbake.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Førstkommende fredag er det klart for juleteater i Kystmuseet på Fillan. «Jul i Hjertåsen» er tilbake, etter å ha vært på juleturné rundt omkring i landet. Tilbake i øyregionen

«Jul i Hjertåsen» ble skrevet til gården Hjertåsen på Sandstad jula 2012. Stykket ble spilt der to år på rad, før Johanna, Musgut og Nissepi reiste til Nord-Trøndelag for å feire jul. 

I fjor var de på turné med Rikskonsertene i en måned for å spre juleglede i barnehager og skoler, fra Stjørdal i sør til Overhalla i nord.

- Men nå er Musgut endelig hjemme på Hitra igjen! Forteller Gunhild Hjertaas, opphavskvinne og skuespiller i Jul i Hjertåsen. 
Var ment som en juletradisjon for øyværingene

Siden forestillinga ble spilt på Hitra sist har forespørslene om når Musgut kommer tilbake vært mange.

– Forestillinga var ment som en førjulstradisjon for øyværingene, men ønsket om å treffe Musgut har vært stort andre steder også. Nå falt endelig brikkene på plass slik at vi kan spille på Hitra igjen, sier Hjertaas. 

Mens forestillinga før har vært spilt i fjøset på Hjertåsen er det nå Meierisalen på Kystmuseet som skal fungere som stua til Johanna og Musgut. Og denne gangen er det også med tre levende MUSikere til å trylle fram Hjertaas´ nydelige juletoner.

- Hva vi mener med MUSikere må man nesten komme og se selv, smiler Hjertaas.- Ingen er for stor for jula

De forteller at julefortellingen er universell, og treffer barn og voksne uansett om de kommer fra Hitra, Frøya eller Hønefoss. 

- Selv om «Jul i Hjertåsen» er geografisk plassert på Hitra er karakterene og historien rundt noe som kunne utspilt seg på hvilket som helst sted, sier Kari Wist Holmen, «Jul i Hjertåsen» sin andre opphavskvinne og skuespiller.

- Vi synes teateret har en spesiell og viktig funksjon i førjulstiden. Å oppleve julemagien med nisser, gaver, forventning og glede rett foran øynene sine ser vi gjør noe med både små og store, barn og voksne. Ingen er for stor for jula, sier Wist Holmen.

- Her har man mulighet til å være med å skape seg en førjulstradisjon helt spesiell for øyregionen, sier hun. 


Annonser
Annonser