°C
Annonser
Froeya Festivalen 02

Vil lage en mer folkelig festival

Frøyafestivalen ønsker å lage folkefest, og gjør flere store endringer foran årets festival. Her blir det humorshow, intimkonserter og en rekke publikumsfavoritter på scenene.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

 

- Her blir det liv, Frøya! Frøyafestivalen blir mer folkelig. 

Det er hovedbudskapet foran årets festival. Festivalledelsen har hatt en grundig gjennomgang av hele konseptet, og tar flere kraftige grep for å gjøre festivalen enda mer skreddersydd for frøyapublikum. Rett og slett enda mer folkelig.

-Vi ønsker å lage en festival som legger vekt på folkelighet, stemning og humør, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug. 

Tore Strømøy og jeg har prøvd å finne ut hva slags festival Frøya vil ha, og har kommet fram til at det ikke alltid er "kreden" til bandene i seg selv som er viktig, heller om de skaper stemning og er ønsket av folket.

-Vi vil ha mye mer trivsel, mer humør og latter og flere publikumsfavoritter, som kan ordne to festlige kvelder for folk. Kvelder de bare ikke kan gå glipp av. Folkefest, sier Stenhaug.

 

 

Humor og intimkonserter

 

Som kanskje den første musikkfestivalen i Trøndelag, byr Frøyafestivalen på trøndersk revyhhumor. For den største forandringen festivalen gjør i år, er å gjøre om konsertteltet om til en intimscene der publikum for første gang kan oppleve revy og humorinnslag, samt intimkonserter med høy allsangfaktor.

-Vi tror dette vil tilføre festivalen en ny dimensjon, sier Stenhaug. Her vil stemningen forhåpentligvis være høy, sangen runge og latteren garantert stå i taket. 

- Vi har booket noen av Trøndelags mest populære humorister, som garantert vil levere elleville show. Kveli, Rånes og Bremseth trekker alene fulle hus overalt, og vil skape ville tilstander i teltet, tror vi.

- Vi kommer også til å gjøre andre små grep som vil skape mer stemning på selve festivalområdet. Målet er at folk skal møtes, prate og kose seg sammen med artister som gjøre kvelden til en fest, sier Stenhaug.

 

 

Publikumsvinnere

- Vi syns ikke høytspillende rockeband har fungert godt nok i teltet. Lyden har vært en utfordring, nå flyttes scenen midt ute blant publikum, som kommer tettere på artistene enn noen gang, sier Stenhaug.

På utescenen har festivalen også tenkt annerledes. 

- Vi har søkt etter publikumsartister som kan lage masse stemning, framfor navn som nødvendigvis gir masse kred hos de mest kritiske. Derfor byr vi i år på publikumsfavoritter som lager folkefest hvor de enn kommer. Som DDE og Vazelina Bilopphøggers, sier Stenhaug.

- Vi har også lyttet på våre yngre som har ønsket seg flere rapartister. Nå byr vi på tre av de aller største stjernene i samme festival. Blant annet Jaa9 og superpopulære Onkl P, sier han.Se alle artistene som kommer til Frøyafestivalen 2018 her.

Annonser
Annonser