°C
Annonser
Child care, elevbedrift, barnepass Denne gjengen er ser frem til å kunne hjelpe småbarnsforeldre i en hektisk hverdag. Fra venstre: Veronica Inderø, Norah Ervik, Emely Kristin Nordvik og Alise Lona. Med i bedriften er også Annika Johnsen Bachman som ikke er tilstede.

Vil danke ut snille besteforeldre med ny bedrift

Elevbedriften Child Care ønsker å hjelpe stressa småbarnsforeldre med å passe barna deres. Den nyetablerte bedriften står klar til å danke ut snille besteforeldre og finne på mye gøy med barna.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad
Annonser

- En veldig god grunn for å velge oss overfor snille og behjelpelige besteforeldre, er at vi kan være med barna på lek og ablegøyer. Vi er sprekere og kan lett hive oss med på ting, smiler Veronica Inderø (14).

Med elevbedriften Child Care ønsker de fem gode venninne å gjøre hverdagen litt lettere for småbarnsforeldre på Frøya. De tilbyr barnepass av barn i alderen ett år til sju år.

Jentene har flere søsken hver og er godt kjent hvor hektisk hverdagen kan være til tider.

- Alle trenger et avbrekk til tider. Vi er veldig glade i barn og synes det koselig å kunne bidra og hjelpe andre, sier Alise Lona (13).- En morsom utfordring

I faget arbeidslivserfaring lærer elevene i 8. klasse om hvordan en bedrift er bygd opp og får i oppgave å starte sin egen.

Da jentene i høst satte seg ned for å diskutere hva de ville drive med, falt valget fort på barnepass.

- Vi er alle veldig glade i barn og når vi blir voksne har alle lyst til å jobbe med barn og unge. Samtidig er det en morsom utfordring å smake litt på arbeidslivet, sier Norah Ervik (13).

- Timingen er kanskje litt dårlig med tanke på korona og restriksjoner, men vi håper folk er villig til å gi oss en sjanse likevel, sier Emely Kristin Nordvik (13).

Child Care kan primært ta på seg barnevakt - oppdrag på ettermiddager og i helger.

- Vi har opprettet en instagram der foreldre kan nå oss. Det er også under vurdering å sette opp et telefonnummer slik at vi blir lettere å nå, smiler hun.
Håper på mange oppdrag

Child Care har såvidt fått startet opp, men allerede har de hatt sitt første oppdrag.

Jentene håper foreldre tørr å kontakte dem for å be om hjelp og stoler på at de gjør en god jobb.

- Det er klart at man føler på ansvaret, det er en viktig jobb. Derfor tenker vi å be om tilbakemeldinger fra de familiene vi har vært hos. På den måten kan vi bli bedre, sier Veronica.

- Vi gleder oss veldig til å møte alle barna og ha det gøy sammen. Jeg tror det vil bli en veldig morsom utfordring og vi kommer til å lære utrolig mye, smiler Norah.

Annonser
Annonser