Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
Vei Sula Mausund SuMaBo: Er det aktuelt med en veiforbindelse mellom Sula og Mausund? Det har tidligere frøyaordfører Sigbjørn Larsen lenge hatt stor tro på.

Vil gjøre klare veivalg for øyrekka

Hva er de langsiktige målene for samferdsel i sørværa og nordværa? Frøyapolitikerne er lei av å krangle om rute for rute med fylkeskommunen. Nå vil de forenkle ting og gjøre klare valg.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Folkemøtene med folket i sørværa og nordværa har inspirert frøyapolitikerne.

Nå ønsker de en større debatt à la oppvekstdebatten, der man legger langsiktige planer for øyrekka; med særlig fokus på samferdsel.


Langsiktig plan

- Jeg savner at Frøya kommune har en langsiktig plan for å få til tilstrekkelig korrespondanse til væra. Vi må få til en langsiktig strategi som gjør at vi kan påvirke fylkeskommunen over tid, sier Billy Fredagsvik (Ap).

- Jeg er helt enig i at vi ikke har tatt de overordnede diskusjonene. Hva er de langsiktige målene våre? Det må vi finne ut, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

- Vi bruker vanvittig mye ressurser på å krangle på rutetider. Vi bør heller legge en langsiktig og tydelig strategi; og si det samme hver gang vi snakker med fylkeskommunen, sier hun.Bør velge veien videre

Årsaken til at diskusjonen oppstår er at fylkeskommunen snart skal ta viktige veivalg som kan ha stor betydning for Frøya kommune.

Det handler om hvilke hurtigbåter og ferger som skal kjøre i Trøndelag de neste årene. Dette er Frøya og særlig øyrekka svært engasjert i.

Nå mener Strømskag at Frøya bør gjøre diskusjonen enda bredere.

- Er det aktuelt med en veiforbindelse mellom Sula og Mausund? Skal man flytte fergeleiet på Dyrøya? Bør noen av båtene gå til Sistranda? Hvordan kan vi løse alles behov på en mest mulig hensiktsmessig måte?, spør Strømskag.

- Jeg støtter forslaget om en langsiktig plan. Det er mye som kunne vært diskutert; blant annet fartøy og nye anløpssteder. Hva er det beste for de som bor i øyrekka? Hvordan gjør vi det enkelt å reise dit? Vi bør velge ut veien videre og forenkle ting for fylkeskommunen, sier Arvid Hammernes (V).Gyllen mulighet med folkehøgskolen

Det er Senterpartiets Knut Arne Strømøy enig i.

- Det er på tide å skape bedre tilbud for alle som bor på de ulike øyene i øyrekka. Vi er avhengig av bedre løsninger, hyppigere avganger og mer miljøvennlig transport, sier Strømøy

- Vi har en gyllen mulighet nå som det ser ut til at Øyrekka folkehøgskole blir en realitet. Den bør føre til flere positive ringvirkninger, mener han.

- Folkehøgskolen viser oss også at man kan få til ting om man legger langsiktige planer og involverer ressurspersonene vi har her i kommunen vår. Øyrekka er en stor ressurs. Vi må finne ut hvordan vi kan skape mer turisme, mer næringsliv og bedre samferdsel i øyrekka, sier Strømøy.


Nyttige folkemøter

Denne uken behandler trafikkrådet i Frøya kommune innspillene fra alle de fire folkemøtene om samferdsel i øyrekka. Trafikkrådet vil sette sammen alle punktene til en felles uttalelse fra Frøya kommune.

- Det er naturlig at det er trafikkrådet som velger ut hvilke argumenter som oppsummerer behovene på best mulig måte. Her sitter representanter som lever med sambandet og vet hva som er viktig for de ulike øyene, sier ordfører Kristin Strømskag.

- Det har vært veldig nyttig og lærerikt. Vi har fått mange forskjellige innspill om typer båter, godstransport, persontransport, turisme, ruter, reservefartøy, anløpssted og så videre. Det har kommet mange forskjellige innspill. De vil bli samlet til et felles budskap, sier hun.


Annonser
Annonser