°C
Annonser
Båtmotorer 2

– Vil du "adoptere" en båtmotor?

Båtmotorene som Frøya kommune tidligere lagret på Bonenget, skal vises frem i et motormuseum på Hitra. Nå ber Aukas Båtmotorsamling Venner om økonomisk støtte.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vil du "adoptere" en båtmotor?, spør Laila Eide Hjertø, sekretær i Aukas Båtmotorsamlings venner.

Det noe uvanlige spørsmålet har hun også stilt firma på Frøya og Hitra.

Bakgrunnen er et ønske om å få til permanent motorutstilling med rundt 400 båtmotorer.

For å få til det må de ha hjelp til å reparere og vedlikeholde motorene. Derfor søker de nå økonomisk støtte fra private.

- Tanken er at det kan være flere som ser nytte i å ha navnet sitt på en plakat på motorene som får permanent plass i utstillingen i Hopsjøen, sier Eide Hjertø.Overtok samlingen fra Frøya

Båtmotorsamlingen er allerede godt kjent på Frøya. I 2017 tok Hopsjøen kyst- og kultursenter over båtmotorsamlingen til Frøya kommune.

Da hadde de lenge stått på lager i Bonenget.

Målet til kulturetaten i Frøya kommune var den gang å lage en permanent utstilling med motorene. De kom imidlertid aldri lenger enn til lageret i Bonenget.

Hopsjøen fikk derfor overta samlingen, for å oppfylle visjonen. Aukas Båtmotorsamling Venner (ABV) ble stiftet som formell eier.


LES OGSÅ: Hopsjøen overtar båtmotor-samlingenVenneforeningen tar vare på motorene

ABV består av frivillige maskinister og motorinteresserte som møtes og arbeider med å preparere og vedlikeholde gamle motorer.

I tett samarbeid med Kystmuseet i Sør-Trøndelag skal de nå ta vare på og vise frem båtmotorsamlingen.

Målet er å etablere et fullverdig verksted og motormuseum i Hopsjøen.

- Venneforeningen er kommet godt i gang. Her er det etablert et seriøst, stabilt og ikke minst frivillig miljø som tar vare på noe for felleskapet. At motorene vedlikeholdes, skrues på og kjøres er etter vår vurdering det beste vernet for samlingen og den immaterielle kulturarven som omgir den, uttaler Kystmuseet i Sør-Trøndelag i en pressemelding.Trenger hjelp til driften

Med økonomisk hjelp fra Hitra kommune, er det nå klart for å stille ut motorene. Først må de imidlertid få restaurert flere. Derfor må de ha hjelp til å dekke driften.

- Vi trenger penger til maling, lakk reservedeler, verktøy og lignende. Derfor henvender vi oss til næringslivet med bønn om å bidra, sier Eide Hjertø.

Ved et gitt beløp vil giverne få en synlig takk i utstillingen.

- Vi setter pris på all støtte vi kan få.Annonser
Annonser