°C
Annonser
Sistranda Sentrum Høst Oversiktsbilde

Det skal bli amfi ved "Frøyatrappen"

Et amfi i tilknytning til trappen i Sistranda sentrum. Det er en del av sentrumsoppgraderingen Frøya kommune ser for seg.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Å ha et pent sentrum gir frøyværingen noe å være stolt over, samtidig som det stimulerer gjester til å komme tilbake.

Det er bakgrunnen for hvorfor Frøya kommune har bevilget 2,5 millioner kroner til forskjønning og oppgradering av Sistranda sentrum.

Målet er at de nye oppgraderingene skal bidra til et penere og mer helsefremmende sentrum.


Vil utvide trappen

De fleste av planene er kjent allerede. Arbeidet har imidlertid blitt flyttet lenger bak i rekken på grunn av Covid-19-situasjonen.

Nå er Frøya kommune imidlertid klare til å ta tak i oppgraderingen av sentrum. Det innebærer en utvidelse av området ved trappen ned til sentrum.

Politikerne kalt trappen "Frøyatrappen" i formannskapet denne uken.

- Vi ser på hvordan trappen kan utvides med en amfiløsning, slik at den kan benyttes hvis det er arrangement på torget; for eksempel på 17.mai, Pride, konserter, Frøyadagan og så videre, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

- Planen er at arbeidet skal være ferdig innen 17.mai 2022. Da vi forhåpentligvis endelig kan samles på torget for en tradisjonell nasjonaldagsfeiring igjen, sier kommunedirektør Beathe Sandvik Meland i Frøya kommune.


FOTO: Arkivfoto fra "Frøyatrappen" på torget på 17.mai.


LES OGSÅ: Slik skal Sistranda sentrum bli vakrere


Tett samarbeid med sentrumsaktørene

Sentrumsaktørene har lenge vært engasjerte i å skape et vakrere Sistranda sentrum. De har derfor gått sammen om å pynte til ulike høytider som påske, 17.mai og jul.

De er også med i detaljplanleggingen av sentrumsoppgraderingen.

Det er ikke alltid at interessene til handelsstanden og landskapsarkitekter er de samme. Resultatet vil derfor bli en versjon som skal være spiselig for alle.

- Vi jobber videre med sentrumsaktørene på detaljering. Målet er en forskjønning av sentrumsområdet innenfor de eiendomsforholdene, næringsinteressene og rammene vi har, sier Strømskag.

- I tillegg er det viktig at sentrum ser fint ut, både med beplanting og funksjoner, sier hun.Annonser
Annonser