°C
Annonser
Vikan Settefisk

Vikan settefisk planlegger gigantanlegg

Vikan Settefisk på Tuvneset er fortsatt ikke ferdige med sitt nye store settefiskanlegg. Men allerede før det første er ferdigbygd, ligger et nytt prospekt klar på tegnebordet. Og det er mange ganger større enn det første. (Tegning: KONTUR arkitekter as)

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserBritt-Åse Skarsvåg og Frode Reppe har ikke fått gjort ferdig sitt nye store settefiskanlegg på Tuvneset, en investering på 140 millioner kroner, før duoene lanserer ideen om et enda større prosjekt.

Om noen ble imponert over størrelsen på dagens nye anlegg på Tuvneset, vil de bli svimle når de ser skissen av det nye settefiskanlegget, som er mange ganger så stort.

-Det er bare på skissestadiet enda, men ja om dette blir en realitet blir dagens anlegg lite, sier Frode og Britt-Åse.

-Skal du henge med i denne bransjen i dag må vi opp i slike størrelser, sier de to.

-Vi visste jo allerede da vi planla dette at det egentlig var i minste laget. Og hadde allerede skisser til noe større klart, røper de.Hva gjør vi om vi lykkes?Om vi lykkes med det prosjektet vi har satt i gang nå, og trenger å ekspandere. Hvor i all verden skal vi gjøre det. Det var tankene vi lekte med ,sier Reppe.

-Derfor lekte vi litt med tanken om vi kunne få noe plass i nærheten. Vi fikk en konsulent til å se litt på utnyttelsen her inne hvor vi er nå. Det er jo ikke plass til så mye mer.

Og etter å hadde sett på kartet, var han enige med oss hvor muligheten for utvidelse lå.

-Her er helt klart plassen dere skal ha, sa han og pekte ut stedet på kartet. Vi snakker om et stort område like ved her, ned mot sjøen ved Storheia.

-Her kan vi sette opp en stor hall så bygningen nesten blir usynlig fra sjøen. Med kai og den infrastruktur vi trenger.

Fisken kan gå i rør fra dagens anlegg til det nye, hvor den kan vokse seg enda større.


Britt Åse Skarsvåg Og Frode Reppe Vikan SettefiskNysgjerrige på ideenVi har selvsagt vært nysgjerrige og sjekket om det var mulig å tenke på å bygge der, og om vi kunne kjøpe, om vi fikk ja til bygging. Det var i utgangspunktet et LNF område, som måtte omreguleres, sier Reppe.

Vi fikk laget en detaljreguleringsplan for prosjektet og denne ble med da kommunen nylig rullerte arealplanen.in.

Vi hadde formannskapet her på besøk og opplevde en positivitet som ga oss tro på at dette kunne bli noe.

Nå har vi også vært og møtt i formannskapet og spilt litt ball med dem. Vi snakker om et næringsområde på 15.000 kvadratmeter, hvor vi og også andre næringsaktører kan bygge.

Næringsområder har jo vært mangelvare på Frøya, og om vi hadde fått hjelp til opparbeidelse av kommunen, er vårt prosjekt ikke helt utopisk lenger.

Nå ligger ballen hos kommunen, og vi er spente på hva som skjer.Vill og dyr ideVi skjønner at planene er ville, og at dette blir svindyrt, smiler Reppe.

-Men om kommune kjøper ut og opparbeider tomta kan dette løse plassproblemer for flere bedrifter.

Vi har ikke penger nå, men har vyer og fantasier. Området blir ferdigregulert dette året. Her kan det bli kai som området og vi trenger, smiler Reppe som skjønner om noen stusser på størrelsen på planene.

-Det er helt ville planer, hinsides , overkill de luxe, ler han.

-Men når vi ser oss rundt på den aktiviteten som er innen havbruk i dag, som for eksempel Salmars store havmerd, som har vanvittig kapasitet så er det ikke sikkert det er så tullete likevel.

Med nytt anlegg kan vi få fram større smolt, og det er akkurat hva kundene ønsker. De får aldri for stor smolt.

Seks arbeidsplasser kan bli til 10-20, og om alt står oss bi kan vi bygge det hele på to år. Så det ligger egentlig realisme og mye framtidstro i bunnen her, sier Frode Reppe.


Vikan Settefisk Inne
Annonser
Annonser