°C
Annonser
Guro Rønningsgrind Gerard Rooker Toril Antonsen Aae Frøya Kulturskole Kurs for voksne: Guro Rønningsgrind og Gerard Rooker gleder seg til å holde kurs for voksne. Her med kulturskolerektor Toril Antonsen Aae.

– Vi voksne må ikke slutte med leken

Guro, Gerard og Toril oppfordrer voksne til å leke mer og tørre å gå for drømmene sine. Det skal de skape flere muligheter til i høst.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er godt for helsa å sette av tid til noe sånt, mener Gerard Rooker.

- Vi voksne må ikke slutte med leken. Vi må fortsette å tørre å ta tak i drømmene våre, sier kulturskolerektor Toril Antonsen Aae.

Det skal Frøya kulturskole nå gi voksne sjansen til å gjøre, gjennom voksenkurs i skriving og kunst. Det er et helt nytt tilbud på Frøya.

- Har du alltid hatt lyst til å bli god til å skrive eller male? Da er dette din mulighet, oppfordre Antonsen Aae.- Handler om å uttrykke seg

Kulturskolen skal være for alle. Det er hovedgrunnen til at de nå velger å starte opp kurs for voksne.

I første omgang blir det et skrivekurs og et malekurs. Begge skal gå over et begrenset antall kvelder og være ferdig før adventstiden.

- Vi gleder oss til å nå ut til flere skribenter og malere der ute, sier Antonsen Aae.

- Fellesnevneren er at det handler om å uttrykke seg, sier hun.

- For noen er det mest naturlig å uttrykke seg skriftlig. Andre vil heller gjøre det gjennom kunst - i dette tilfellet maling. Vi tror at dette blir en veldig fin opplevelse for deltakerne, sier Toril.Kulturskolerektor Toril Antonsen Aae er glad for at flere voksne kan få leke og lære på kurs gjennom kulturskolen i høst.- Alle har en historie å fortelle

Guro Rønningsgrind skal lede skrivekurset i høst. Hun har selv fullført sin masteroppgave i faglitterær skriving. Nå vil hun videreformidle kunnskapen hun har tilegnet seg.

- Alle har spennende historier eller fortellinger de sitter på, uten at de selv vet det. Her skal vi skape en plass hvor folk kan få hjelp til å formidle det, sier Guro Rønningsgrind.

- Noen synes at skriving er lett. Noen synes at det er utrolig vanskelig. Kanskje synes du at det er noe herk å få det du har i hodet ned på papiret? Dette er et kurs som passer for begge gruppene, sier hun.


Guro Rønningsgrind er kjent som UKM-koordinator og kulturskolelærer. Nå blir hun også kursleder for skrivekurs i regi kulturskolen.


Fint å spille ball med noen

Skrivingen du driver med kan være skjønnlitterær eller faglitterær. Du kan være interessert i slektsforskning, eksamensskriving, romaner eller dikt. Skrivekurset er åpent for alle.

- Kurset skal gi deg tips om virkemidler og metoder du kan bruke i skrivingen din, sier hun.

- Det skal samtidig gi deg en skrivegruppe å spille ball med noen. Du kan få lest opp noe av det du har skrevet og få tilbakemelding. Det er veldig mye hjelp i det, sier Rønningsgrind.

Kurset starter mandag 25. oktober og vil gå over seks mandager. Det vil foregå på Frøya bibliotek på Sistranda.

Påmelding skjer på kulturskolens hjemmeside.


- Du trenger ikke å være flink

Gerard Rooker skal arrangere et begynnerkurs innen akrylmaling. Kulturskolen vil sørge for en startpakke til alle kursdeltakerne, slik at alle har det de trenger for å male kunst.

- Det er mange som ønsker å male, men som tenker at man må ha et medfødt talent for å få til noe fint. Det stemmer ikke, sier Rooker.

- Men hvis du aldri setter deg foran et lerret og prøver, skjer det ingenting, sier han og smiler.

- Nå vil jeg gi deg en perfekt mulighet til å komme i gang. Du trenger ikke å være flink, sier Rooker.
- Vi skal bare kose oss

Rooker har drevet med maling hele livet. Han har også undervist både barn, ungdommer og voksne tidligere. Nå ser han frem til å lære nye malere hans mange triks.

- Folk vil bli langt flinkere til å male på kort tid, sier Rooker.

- Det handler om mye om å bruke virkemidler, slik som man gjør i skriving. Man finner motiver og vinklinger i malingen også. Jeg har mye å lære bort, sier han.

- Vi skal bare kose oss. Vi vil være en gjeng med venner som maler sammen. Vi gir uttrykk for en liten verden som vi skaper der og da. Det er helt fantastisk, sier Gerard.

Kunstworkshop starter onsdag 28.oktober og vil gå over tre kvelder. De vil holde til nede i visuell kunst-rommet i kjelleren til Frøya ungdomsskole.

- Jeg anbefaler alle å unne seg selv noen uker med noe gøy som du har lyst til å prøve, sier Gerard.


Annonser
Annonser