°C
Annonser
Espen Meland, Alex Tarrraga, Casper Espnes, Isak Yttersian, Stjernesenteret Vi må spørre hvordan andre har det erfarer Espen Meland, Alex Tarraga, Casper Espnes og Isak Yttersian på Stjernesenteret på Sistranda. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

- Vi må tørre å bry oss​

- Vi vet ikke hvordan det er med andre før vi spør om hvordan de har det, sier Alex (i sort) i 8.klasse ved Frøya ungdomsskole.

Ms Files Php Bjørn Lønnum Andreassen
Annonser

- Vi vet ikke hvordan de andre er, før vi spør. Vi må tørre å bry oss. Å glede andre er artig. Noen av folka som kommer forbi her på senteret skriver lapper med hva som gjør de glade. Vi ser at noen trenger noen å snakke med, sier Alex Tarraga.

Han er elev i 8.klasse ved Frøya ungdomsskole, som engasjerer seg på Sistranda i dag. "MOT til å glede-dagen" gjør sterke inntrykk på elevene. Noen tok til tårene. Det skal vi snart høre mer om.
På stand for folk

Også Isak Yttersian opplever at de kan spre litt glede. De står på Stjernesenteret for å høre hva som gjør forbipasserende glade.

- Vi ser smilene til de vi snakker med her. Vi ser det kan være viktig at folk kan gjøres glade. Noen tar kort vi deler ut. De kan sendes i posten for å gjøre andre glade, sier han til Frøya.no.

Grete Søreng er en av de som stopper opp på for å høre på ungdommene. Hun er en av mange som tar oppfordringen om å skriver opp hva som gjør henne glad på en lapp.

- Jeg bor alene sammen med katten min Linus. Jeg har skrevet på lappen at jeg blir glad av å gå på dagsenteret flere dager i uka. Jeg synes ungdommene gjør det bra med å reklamere for MOT og det å bry seg. Jeg har bare godord å si om dette, sier Søreng.Stine Skatvold tok i mot og hengte opp lapper med hva man blir glad av, også fra Grete Søreng. Foto: Bjørn Lønnum AndreassenGråt sammen

"MOT til å glede-dagen" arrangeres årlig, forteller arrangør Stine Skatvold.

- Vi har en hel skoledag i år, med aktiviteter som er bra for skolemiljøet. Elevene går tur, tar fotokurs og får litt uvanlig naturfag ved å dissekere et grise-hjerte, sier hun.

Skatvold forteller at dagen har gjort inntrykk på ungdommene.

- En gruppe ungdommer spurte en dame som kom forbi her om hva som gjør henne glad. Svaret var minnene etter mannen hun har mistet. Ungdommene fortalte meg at de fikk klump i magen av å høre den eldre dama. På oppfordring skrev ungdommene derfor et brev om følelsene sine og de takket for damas åpenhet. Reaksjonen var at både den gamle dama og ungdommene gråt sammen før de ønsket hverandre en fin dag og ga hverandre en klem, forteller Skatvold, MOT-coach og sosiallærer ved Frøya ungdomsskole.
Annonser
Annonser