°C
Annonser
Trym Brage Nora Johanna Hanna 10 Klasse Frøya Ungdomsskole Kunstutstilling Trym Sæther Sandvik, Brage Strømskag, Nora Riiber, Johanna Antonsen Wahlvåg og Hanna Jensen synes at det var spennende å lære mer om andre verdenskrig - og spesielt det som skjedde på Frøya.

– Vi må aldri glemme

Ungdommene i 10'ende ved Frøya ungdomsskole har laget en sterk kunstutstilling om andre verdenskrig. Nå ser de frem til å lære enda mer, når de reiser på tur til Krakow.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

"Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv."

Det er den mest kjente linjen fra diktet «Du må ikke sove» av Arnulf Øverland. Diktet innledet kunstutstillingen til 10.trinn ved Frøya ungdomsskole.

Det ble en sterk og rørende opplevelse på Sistranda torsdag kveld. Ungdommene hadde virkelig fått frem grusomhetene ved krig.

- Målet vårt er at elevene skal ta med seg denne delen av vår historie videre; fortelle og formidle, slik at den ikke blir glemt, sier lærer Kristina Hegg.


Foreldre og foresatte fikk komme på åpningen av kunstutstillingen torsdag kveld. De fikk også kveldsmat i kantina.


Har fordypet seg i temaet

Tradisjonelt har 10.klassingene vært på skoletur til Krakow og besøkt Auschwitz før de lager en slik utstilling. På grunn av koronapandemien har turen blitt utsatt.

Det var det imidlertid ingen tegn til da man så kunstutstillingen. Denne gjengen har virkelig fordypet seg i temaet.

- Vi har jobbet med andre verdenskrig i flere fag, sier Johanna Antonsen Wahlvåg.

- Det har vært veldig spennende - og et veldig lite hyggelig tema. Jeg og Johanna lærte om alle måtene folk ble drept på, sier Hanna Jensen.

- Vi har også lært en del om krigen i Norge og på Frøya. Frøya var jo involvert i gulltransporten. Det var ekstra spennende å lære om, sier Nora Riiber.


Artikkelen fortsetter under bildene:

- Jeg er spent

Planen er at 10'ende skal få reise på tur til Krakow. Det tror ungdommene vil føre til enda sterkere inntrykk.

- En ting er å lære om det og se filmer om det. Det blir noe helt annet når vi faktisk er der det har skjedd, sier Trym Sæther Sandvik.

- Det blir veldig spesielt nå som vi vet så mye om historien. Jeg er spent, sier Hanna Jensen.

- Jeg tror ikke vi kan se for oss hvordan det blir, faktisk, sier Nora Riiber.

- Jeg tror det blir bra. Vi får sett alt på en annen måte. Det kommer til å gjøre inntrykk. Da er vi sikre på at vi aldri glemmer, sier Hanna.
Annonser
Annonser