Vi visste ikke hva vi gikk til
Stig Halvorsen og Dolmøy house of Seafood skal igjen stå for maten under Frøyafestivalen etter at mye gikk feil i fjor. -Vi visste ikke hva vi gikk til, men har lært, sier han.
I fjor overtok Dolmøy seafood ansvaret for å lage og servere mat på Frøyafestivalen. Det gikk ikke så bra. Særlig ikke første festivaldag.
-Det var som å bli kastet i sjøen uten å kunne svømme, forteller Stig Halvorsen. Da Åge Aleksandersen hadde spilt en tre timers konsert, ville alle 3000 ha mat.
Det taklet ikke nybegynnerne i matteltet, og de fleste måtte gå uten mat. Men la igjen masse skjellsord.
Glade for ny sjanse
Vi er glade for å få sjansen igjen i år, tross begynnerfeil og startvansker i fjor, sier Stig Halvorsen i Dolmøy house of seafood.
-Leksen vi lærte gjør at vi er mye bedre forberedt i år. Vi skal ikke gjøre de samme feilene.
-Nå lager vi mye av basene ferdig på forhånd, og har fjernet retter som tar for lang tid å lage.
-Vi har skjønt at ting må gå mye raskere, og at vi trenger mye bedre utstyr enn vi hadde i fjor. Da klarte vi ikke lage nok mat. Nå vet vi hva vi går til, smiler han.
Masse god mat
Det blir servert bacalao, fiskesuppe og varmrøkt laks, i tillegg til pølser, chips og hamburgere. Pluss vafler av hjemmelaget røre.
-Vi har kuttet ut fish and chips, som tok alt for lang tid å lage i fjor. Men selv om vi har mye klart på forhånd, skal folk få fisken lagt i suppa ved servering.
-Det skal ikke kokes inn, men lages skikkelig, sier Halvorsen.
Han forteller at de nå har fått mye erfaring via Rabben restaurant og servering for vippene på Ranheims kamper i Obosligaen.
Viktig å være med
Vi syns det er artig å være med på Frøyafestivalen, sier Halvorsen. Han forteller at de har kuttet ut å være med på en del andre arrangement som ikke gir bedriften noe.
Men Frøyafestivalen syns vi er viktig å stille opp på, sier han. Den er viktig for Frøya, og da må vi være med.
-Jeg er glad festivalen og ledelsen ved Dolmøy seafood ble enige om en ny festival, sier Halvorsen som også har samarbeid med Coop Extra om levering av pølser og hamburgere.
-Vi skal ikke gå tom, og jeg tror dette blir veldig bra i år, sier Halvorsen. Det er en formidabel jobb, men den skal vi greie, sier han og ber folk som har lyst til å være med å jobbe i matteltet ta kontakt.