°C
Annonser
20210913 162313 Frøya ungdomsråd: Johan Riise Mathisen, Kamile Zekonyte, Sigurd Vie, Synne Måsøval, Andrea Reppe Vatn og Thea Stordahl er alle engasjert i FUR.

– Vi føler at vi gjør en forskjell

Frøya ungdomsråd har valgt nytt styre. Denne gjengen skal jobbe å skaffe et bedre busstilbud og rydde opp i studiespesialiseringstilbudet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Bussene er fulle og det er lang tid å vente. Hele busstilbudet er for dårlig, sier Andrea Reppe Vatn.

Busstilbudet er åpenbart noe av det som engasjerer mest i Frøya ungdomsråd.

- Lange ventetider er hovedproblemet. Nå er det sånn at skolen er lagt opp etter bussrutene - og ikke motsatt, sier Sigurd Vie.

- Alt fungerte da vi gikk på ungdomsskolen. Nå er det ingenting som fungerer lenger. Vi bruker unødvendig lang tid på reise, sier Kamile Zekonyte.

- Vi vet at ungdommene på Hitra mener det samme som oss. Dette skal vi ta tak i sammen, sier Vie.Påvirket kommunens budsjett

Mandag ettermiddag møttes Frøya ungdomsråd til høring, for å finne ut hvem ungdommens engasjerte representanter skal være fremover.

De fleste som møtte opp var allerede kjente ansikter i ungdomsrådet. De vil alle fortsette å jobbe for ungdommene.

- Jeg føler at vi blir hørt i saker som er viktige for oss, sier Sigurd Vie.

- Vi fikk påvirket budsjettet til kommunen. Det viste at vi kan gjøre en forskjell, sier Synne Måsøval.

- Vi fikk lagt inn mer penger til ungdomsbasen, i stedet for at de gikk til skoletur til Krakow. Der mente vi at elevene klarte å tjene inn pengene til Krakow-turen selv. Vi mente også at det er svært viktig å ha ungdomsbasen som en møteplass, sier hun.

- I tillegg fikk vi inn trafikalt grunnkurs i ungdomsskolen, sier Synne.
- Legg studiespesialisering til Frøya

Fremover vil de jobbe for et bedre busstilbud på Frøya og Hitra. De vil også jobbe for en bedre organisering av studiespesialisering - på ett skolested.

- Vi mener at det beste ville vært å lagt hele studiespesialiseringsløpet til ett skolested. Der har vi kommet frem til at det bør være på Frøya - fordi det er best utvidelsesmuligheter og plass på skolen her, sier Sigurd.

- Vi mener også at det er viktig at Frøya får tilbake VG3-elever på skolen. Det er de som tar litt ekstra ansvar og går foran. Vi savner å ha det på skolen, sier han.Synne er leder i FUR

Mandag ettermiddag stilte både Sigurd Vie og Synne Måsøval til valg for å bli leder i Frøya ungdomsråd. Syv personer stemt i valget. Til slutt endte det 4-3 til Synne, som dermed ble ny leder.

I ungdomsrådet er det ungdommer med mange ulike politiske synspunkter. FUR er imidlertid partipolitisk uavhengig.

Kun én av medlemmene er fra ungdomsskolen. Resten er videregåendeelever. Det er en god miks mellom elever som går studiespesialisering og Naturbruk eller Naturbruk med realfag.


Dette er Frøya ungdomsråd:

  • Synne Måsøval (Leder)
  • Sigurd Vie (Nestleder)
  • Kamile Zekonyte
  • Andrea Reppe Vatn
  • Johan Riise Mathisen
  • Leander Reppe Vatn (vara)
  • Kristoffer Henriksen (vara)
  • Magnus Thomassen (vara)
  • Thea Stordahl (vara)


Annonser
Annonser