°C
Annonser
Brit Espnes, Tove Holm, Rabben barnehage Godt forberedt på koronasituasjonen; Daglig leder Brit Espnes og Tove Holm.

- Håper ingen flere havner i karantene

To avdelinger ved Rabben barnehage ble i dag satt i ventekarantene. Daglig leder Britt Espnes og Tove Holm forteller at de er godt forberedt og håper ingen flere havner i karantene.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi har nok ventet litt på at noe slik kunne skje. Heldigvis har vi gjort oss noen erfaring gjennom ett år med korona og vet mer hva det går i nå enn for ett år siden. Vi er godt forberedt, sier daglig leder Britt Espnes.

Beredskapsledelsen meldte tidligere i dag om ett nytt smittetilfelle av korona. Som følge av dette ble to avdelinger og åtte ansatte i Rabben barnehage satt i ventekarantene. Disse blir værende i karantene inntil negative prøvesvar foreligger.

- Vi er heldige som ikke har hatt noen slike tilfeller tidligere. Nå håper vi bare at ingen flere havner i karantene og at vi snart er fulltallige igjen, smiler Tove Holm.Barnehagen går som normalt

På tross av at to avdelinger og flere ansatte nå er i ventekarantene, går hverdagen som normalt for resten av barnehagen.

- Per dags dato klarer vi å holde åpent som normalt. Om vi ikke får noen flere i karantene nå vil ikke dette påvirke resten av barnehagen, sier Espnes.

Hun forteller at de gjennom hele koronapandemien har vært svært heldige og unngått store smitteutbrudd.

- Vi har aldri hatt noen tilfeller av verken smitte eller karantene tidligere. Det eneste er at vi har hatt lavere terskel for å teste oss, og derfor har måtte stenge noen ettermiddager, legger hun til.Utfordrende i koronatiden

Holm forteller at det har vært utfordrende å drive barnehage i koronatiden, der man helst skal unngå å både ta og hilse på hverandre.

- Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle fortsette å klemme barna og ha dem i fanget. Det er ikke bra for barn å ikke få den form for omsorg i barnehagen, sier hun.

- Men det har selvsagt vært noe stressende, vi har jo følt at vi må være strenge på oss selv på fritiden for å sikre barna i barnehagen, legger hun til.

På tross av mange regler og to avdelinger i ventekarantene er stemningen god i barnehagen.

- Vi er en positiv gjeng og stemningen er god. Sola skinner og vi krysser fingrene for at vi snart er alle mann på plass igjen, smiler de to daglige lederne.

Annonser
Annonser