Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Hans Anton Grønskag Vegvesentomta

-Vi burde heller få tilbake studieretninger

Hans Anton Grønskag støtter frøyaelevenes protest mot forslaget om flytting av studiespesialisering til Hitra. Grønskag mener Frøya allerede har mistet for mange studieretninger.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Av Hans Anton Grønskag:

HVOR BLIR DET AV KOMBINERTSKOLEN? - STØTT ELEVENE PÅ FRØYA!

Har man glemt at kombinertskolen skulle være normen? Ved innføring av videregående skole skulle de ulike yrkesskolene, fagskolene og gymnasene inn under samme tak. 

Sør-Trøndelag fylkeskommune har i det siste 10-året lagt seg på en annen linje. De slår sammen skoler under ett navn, og sorterer yrkesfag og allmennfag til ulike skolesteder, med henvisning til at det er "samme" skole. Skyldes dette at vi har fått en ledelse i fylket, og kanskje også på skolene, som ikke forstår verdien av den kombinerte skolen? 

Skyldes det at det er lite igjen med skolefolk i lederstillingene i fylket, eller er det slik at økonomene har overtatt ledelsen helt? 

I dette tilfellet legges kabalen fram for "Skolen", med håp om at den "rette" konklusjonen blir fattet!Stor respekt for elevene

Jeg har stor respekt forelever som protesterer mot dette! De bør ha vår fulle støtte! 

Det er også godt at Frøya kommune støtter elevene! Alle som bor i vår kommune bør gjøre det samme, for dette dreier seg om mer enn lang reisevei for elever, selv om det er viktig nok. 

Dette dreier seg holdninger til fagområder og yrker; det handler om rikt sammensatte fagdisipliner og ikke minst om at skolen på Frøya gjøres til en trang fagskole. 

Frøyasamfunnet er ikke tjent med at flere fagområder/studieretninger forsvinner. 

Vi har alt mistet alt for mange. Alle, både i og utenfor skolen, bør på banen! Nok er nok! Vi bør heller få studieretninger tilbake!


Annonser
Annonser