°C
Annonser
20201206 182456

Vellykket jakt på julegleden

Frøya teaterlags juleforestilling "Jakten på julegleden" fikk både store og små i skikkelig god julestemning. Årets høydepunkt under "Jul på Frøya".

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Nisser, alver og julesang tryllet frem den gode julestemningen i Frøya kultur- og kompetansesenter søndag kveld.

Frøya teaterlag avsluttet kvelden med sin nye juleforestilling "Jakten på julegleden". Det ga alle julero, nye julesanger på hjernen og et smil om munnen.

For en nydelig førjulskveld i kulturhuset!Julestemning fra første sekund

For femte år på rad strømmet folk til kulturhuset for å få med seg Frøya kommunes førjulsshow "Jul på Frøya".

I en koronafull sal ble året som har gått oppsummert gjennom prat og innslag fra kulturlivet på Frøya.

Magne Romestrand åpnet arrangementet en imponerende fremførelse av "O'Helga natt". Han både sang og spilte trekkspill. Makan til prestasjon. Julestemningen snek seg på fra første sekund.

I år var juleshowet delt opp i to deler; først ledet Marit Wisløff Norborg og Eskil Wahl publikum gjennom et talkshow med gjester, før Frøya teaterlag tok over med Frøyas splitter nye juleforestilling.

Marit og Eskil hadde god kjemi på scenen og bød på seg selv underveis i showet. De fikk også gode samtaler med de mange gjestene på scenen.- Tusen takk Frøya og Titran

Tema på "Jul på Frøya" var året 2020 på Frøya. Derfor var det naturlig å snakke om filminnspillingen på Titran. Her fikk publikum se videohilsener fra regissør Hallvar Witzø og de kjente skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal og Pål Sverre Hagen. De fortalte om sin fantastiske tid på Titran.

- Vi var helt ubeskrivelig heldige med alle de lokale støttespillerne. Vi må si tusen takk for all hjelp. Dette hadde ikke gått uten dere. Vi gleder oss til å se premieren sammen med dere, sa Witzø.Ingrid Bolsø BerdalSloss med John Brungot

På scenen dukket statistene opp. De fortalte om sine opplevelser.

- Det var veldig artig. Det er noe jeg aldri har vært med på før, sa Isak Espnes.

- Det mest minneverdige øyeblikket for meg var å få sloss med John Brungot, lo han.

Alle sa at de gleder seg til å se resultatet av filmingen i oktober 2021.Statister: Isak Espnes, Aksel Kristiansen og Grethe Lund synes at det var stor stas å ta del i filminnspillingen av "Alle hater Johan". Her med konferansier Marit Wisløff Norborg.Frøyatrimmen og korona

2020s mest brukte ord er korona og smittevern. På Frøya ligger også ordet Frøyatrimmen høyt oppe på lista. Turgåing med poeng har tatt helt av det siste året.

Rundt 1.600 personer har vært med på å samle poeng ute i frøyanaturen. Eskil og Marit fikk besøk av en ivrig familie som både kunne fortelle om Frøyatrimmen og hvordan koronapandemien har påvirket dem.

Familien Reppe Vatn, med mor Lene, far Thomas og barna Andrea og Leander fortalte om sitt annerledes-år.

Andrea måtte skyve konfirmasjonen sin til høsten. Leander skulle spiller hovedrollen i "Robin Hood" i mars. Thomas hadde vært i hardtrening på sykkelen i garasjen for å gjøre seg klar til Norges tøffeste sykkelløp, "Jotunheimen rundt".

Hos Lene på Sport 1 har det også vært tøffe tider, men Frøyatrimmen har ført til bedre omsetning. Det var mange som trengte nye klær og sko, da turfeberen spredte seg på øya.Artikkelen fortsetter under bildene:

Skrøt av legekontoret og renholderne

Kommuneoverlege Ingrid Kristiansen og beredskapssjef Marit Wisløff Norborg fikk en fin prat om året som har gått. De har begge vært svært travle og hatt liten tid til å tenke på andre ting enn korona i år.

Nå er de takknemlige for at det har gått så bra som det har gjort. Årsaken er en blanding av dyktighet og flaks.

Ingrid takket hver enkelt for innsatsen de legger ned for å hindre koronasmitte på Frøya. Nå er kommunen en av 33 gjenværende smittefrie kommuner. Det er en bragd.

- Jeg går og banker i bordet, men vi kan klappe oss selv på skuldra for innsatsen så langt, sa Kristiansen og smilte.

- Tusen takk til alle for at dere tar smittevern på alvor. Jeg vil særlig trekke frem renholderne som startet med ekstra renhold allerede i februar. De har virkelig stått på. Det samme må vi si til legekontoret. Nå har de gjennomført 1.400 tester!, sa hun.Kommuneoverlege Ingrid KristiansenBlir med inn i nissenes verden

Deretter var det klart for kveldens høydepunkt; juleforestillingen til Frøya teaterlag. Her skulle barn en stor gjeng av nisser og alver by på skikkelig julestemning på scenen.

Den yngste skuespilleren var bare fire år og den eldste var pensjonist. Dermed var det et stort spekter av karakterer på scenen. Det ga juleforestillingen et lekent og fargerikt preg.

Vi fikk bli med inn i nissenes verden og bli med på reisen når nissene tar turen for å møte menneskene.

Vi fikk også le av mange lokale kommentarer til frøyasamfunnet. Det ble snakk om hubro, julenissens møte med vindmøllene, Frøyatrimmen og småstikk til kjente frøyapersonlighet


Artikkelen fortsetter under bildene:

Stor humor

Det er mange høydepunkter i forestillingen. Et av dem er «Skytsenglenes» møte med julenissen.

I tillegg var Eli Sandvik og Jeanette Olsen sine karakterer, småjentene, noe av det som fikk undertegnede til å le aller mest.

Det ble god musikk med nye julesanger, akkompagnert av husbandet bestående av kapellmester Håvard Dyrø, Kisse Rabben, Bjørn Ervik og Jarl Mosand.

Dette var en fin forestilling for både store og små. Kanskje blir det en ny juletradisjon på Frøya?

Hvis du fikk lyst til å se "Jakten på julegleden", er det mulig å få med seg forestillingen i Frøya kultur- og kompetansesenter i kveld.Annonser
Annonser