°C
Annonser
Åstfjordkryssinga Åstfjorden Snart Ferdig 2 FOTO: Arkivfoto

Vegdirektoratet: – Åstfjordkryssinga er vår førsteprioritet

Åstfjordkryssinga skal åpne denne uken. Det har fylkeskommunen lovet. Nå har Vegdirektoratet satt alle kluter til for å få det til å skje. De tør likevel ikke garantere noe.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Åstfjordkryssinga skal åpnes for trafikk senest uke 8. Det meldte Trøndelag fylkeskommune, etter at åpningen av broen og tunnelene nok en gang ble satt på vent i januar.


- Vi har satt alle kluter til

Nyveien skulle egentlig åpnes før jul, men ble satt på vent da en siste øvelse ikke ble godkjent. De tekniske feilene skal være utbedret.

Nå venter fylkeskommunen på de siste godkjenningene fra Vegdirektoratet.

- Status på saken om de to tunnelene Slørdalstunnelen og Mjønestunnelen er at vi jobber med saksbehandlingen, sier Sverre Kjetil Rød i Vegdirektoratet.

- Det er vår førsteprioritet. Vi er tre saksbehandlere som jobber med saken. Vi har satt alle kluter til, sier Rød.Gjør det de kan for rask saksbehandling

Vegdirektoratet har normalt tre uker saksbehandling i slike saker. Søknaden fikk de ikke før 12. februar. De har også måttet få ettersendt noe dokumentasjon. De gjør likevel det de kan for å korte ned på tiden.

- Vi har, etter vår mening, vært fleksible i saken her. Den har førsteprioritet. Vi gjør alt vi kan for rask saksbehandlingstid, sier Rød.

- Vår jobb er å sjekke at all dokumentasjonen er slik som den skal og oppfyller alle krav til sikkerhet. Vi har dialog med prosjektledelsen og driver med en totalvurdering nå, sier han.

- Det handler blant annet om å være sikre på at de kompliserte elektriske anleggene fungerer opp mot veitrafikksentralen, sier Rød.


LES OGSÅ: Lover å åpne nyveien innen én måned


Tør ikke spå åpningsdato

Trøndelag fylkeskommune er fremdeles innstilt på at åpningen skal skje innen uken her er omme. Det tør ikke Vegdirektoratet å skrive under på.

- Det er vanskelig å anslå når vi er ferdig med saksbehandlingen. Jeg tør ikke spå når tunnelene kan åpne, sier Rød.

- Vi må være trygge på at alt fungerer før vi gir klarsignal!

- Saken er som sagt vår førsteprioritet. Vi gjør det vi kan. Det kan jeg love, sier han.
Annonser
Annonser