Frøya nyheter

18.09.2019 °C m/s
Annonser
Tierp Arena Top Fuel Maja Udtian Dragrace 1

Tusendeler unna Europa- rekord

Maja Udtian var seks tusendeler unna europarekord da hun kjørte et drømmeløp i Top Fuel på Tierp Arena i helgen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det føles helt fantastisk! Som en drøm, egentlig. Uvirkelig også, smiler Maja Udtian, etter helgens andre runde i FIA European Dragracing Championship på Tierp Arena i Sverige.

Her stilte Maja til start i Top Fuel med sin dragster. Det ble litt av en opplevelse.


Skryter av mekanikerne

I første elimineringsrunde møtte Maja finske Timo Lethimeki. Her klaffet alt og Maja kjørte 305 meter på 3.848 sekund og 507,5 km/t.

Dette er en imponerende tid, og kun seks tusendeler unna Anita Mäkelas europarekord på 3.842 og 2 km/t unna europarekord i hastighet som Thomas Nataas satte i 2014(509,2 km/t).

Dette er også den raskeste tiden gjennom helga, samt raskeste tid som er kjørt på Tierp Arena.

- Det er mekanikerne som gjør jobben. De setter opp en rask bil og får meg raskt og trygt ned banen, smiler Udtian.

- Jeg kjører bare så godt jeg kan. Og så prøver jeg å stille best mulig forberedt ved å trene og ha et sunt kosthold. Det funker bra, så det er bare å fortsette, sier frøyværingen.


Artikkelen fortsetter under bildene:


Ligger på andreplass sammenlagt

Helgen startet med mekanikerfeil. Maja kjørte derfor ikke i første kvalifiseringsrunde (Q1), men kjørte inn til en tid på 3.98 sekund og 442 km/t i andre kvalifiseringsrunde (Q2).

Dette var frøyværingens første tid under fire sekunder og en milepæl var nådd.

I kvalifiseringsrunde tre forbedret de tiden og kom i mål på 3.96 og 491 km/t. Dermed kvalifiserte Maja seg som nummer tre av elleve.

- Det var en grei runde som gjorde at vi droppet den fjerde kvalifiseringsrunden for å klargjøre bilen til eliminering på søndag, forteller Udtian.

I første elimineringsrunde kjørte Maja 305 meter på 3.848 sekund og 507,5 km/t. Det tok henne til semifinalen der hun møtte Anita Mäkela.

Her gikk Maja opp i røyk (hjulspinn) like etter start og rullet i mål på 6.33 og 155 km/t. Anita kjørte 3.85 og gikk videre.

Maja ligger nå på 2.plass sammenlagt i Europamesterskapet før runde 3 i Kauhava, Finland 5-7.juli.


Annonser
Annonser