°C
Annonser
Knut Måsøval, Kristine Strand Lyngvær, Ronny Brattland, Vassbukta, Brann Kasserer Knut Måsøval, styremedlem Kristine Strand Lyngvær og styremedlem Ronny Brattland tilbake på branntomta der grillhytta for litt stod.

Var nesten i havn med forsikring - så brant det

Det var en trist beskjed for Nordskag og Kverva Velforening da det brant i Vassbukta forrige uke. De var nesten i havn med forsikringen da grillhytten brant ned til grunn. Nå har de startet en spleis for å reise bygget igjen.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi er fast bestemt på at grillhytten skal opp igjen til våren. Nå har vi startet en spleis for å få inn nok penger til å kunne bygge en ny, smiler Kristine Strand Lyngvær, styreleder i Nordskag og Kverva velforening.

På få dager har de allerede fått inn nærmere 13.000 fra sjenerøse frøyværinger som ønsker å hjelpe til. Det ligger utallige timer frivillig arbeid bak grillhytta som ble reist i 2013 og som etter det har vært mye brukt.

Skoler, barnehagen, barnefamilier og festglade frøyværinger er bare blant noen som bruker Vassbukta aktivt. Med disco golf banen på plass, var alt klappet og klart for flere festligheter.

- Dessverre var vi ikke helt i havn med forsikringen og vi må derfor koste alt selv. Det er selvsagt litt kjedelig, men et uhell er et uhell og vi er veldig glad det gikk så bra som det gjorde. Hadde vi ikke hatt riktig vindretning ville alt vært nedbrent, sier Knut Måsøval, kasserer i velforeningen.
Ble helt sjokkert

De tre styremedlemmene ble alle sjokkert over å få beskjeden om at det brant i Vassbukta. Ronny Brattland jobber i brannvesenet og var en av de første som fikk vite om ulykken.

- Jeg fikk det på radioen og da jeg sjekket kartet skjønte jeg med en gang hvor det var. Da var det bare å hive seg rundt og komme seg fortest mulig frem med alt utstyr, sier Brattland.

- Min samboer vekket meg da han tilfeldigvis hadde lest Frøya.no på kvelden. Jeg ble helt sjokkert og synes det var veldig leit, sier Stand Lyngvær.

Knut forteller at det var hans kone som leste avisen høyt ved søndagsfrokosten da han omtrent satte brødskiva i halsen.

- Jeg kunne ikke tro det. Jeg måtte ut å se det med egne øyne og spente på med skia for å se. Det var et veldig trist syn som møtte meg, men jeg er glad ikke brannen spredde seg, sier han.

- Vi bærer ikke noe nag til de som hadde vært i grillhytten tidligere på dagen. En ulykke er en ulykke og kan skje hvem som helst, sier Strand Lyngvær.
Saken fortsetter under bildet.

Branntomten slik den ser ut etter brannen på lørdag.

Vil leie inn snekkerfirma

Da grillhytten ble reist åtte år siden var det kun frivillig arbeid og dugnadsånd som gjorde det mulig. Nå har velforeningen regnet på hvor mye det vil koste dem å sette opp en helt ny.

- Det vil koste oss mellom 55.000 og 60.000 med material og snekkere som kan bygge den. Vi ønsker å få opp bygget igjen så fort som mulig, dessuten er det vanskelig med dugnad i koronatiden, sier Brattland.

Han forteller at de har diskutert hvorvidt de skal bygge identisk hytte eller om de ønsker å bygge større.

- Når vi først er havnet i denne situasjonen så har vi mulighet til å diskutere om vi ønsker noen endringer, det er muligheter for større grillhytte, sier Strand Lyngvær.

Det er ikke bare grillhytten som vil få endringer. Nå vil det også bli endringer i regelverket rundt bruken av den.

- Frem til nå har vi hatt den åpen for alle som ønsker å benytte den. Etter dette må vi nok vurdere å sette opp en kontaktperson man må henvende seg til før bruk, slik at vi har bedre kontroll, sier Brattland.

- Vi er veldig innstilt på å få opp grillhytten til sommeren igjen slik at vi alle kan nyte vakre Vassbukta slik den egentlig er, smiler styrelederen.
Se flere bilder fra branntomten nedenfor.

Annonser
Annonser