Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Jan Dydak Vaktmester Sistranda Skole

Vaktmester Jan har aldri tid til å kjede seg

Kollegaene beskriver han som et smilende arbeidsjern som har full kontroll i jobben. Polske Jan Dydak stortrives i jobben som vaktmester på Sistranda skole.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Det er stille på Sistranda skole. Høstferien er godt i gang. Det er kun noen få personer som tilbringer uka på skolen. En av de er vaktmester Jan Dydak.

- Det er perfekt for meg at det er så stille og rolig på skolen. Når barna er ute av klasserommene har jeg muligheten til å få unna mye arbeid, sier han. - Man kan kun gjøre suksess når man er fornøyd

Smilet er aldri langt unna hos arbeidsomme Jan Dydak, vaktmester på Sistranda skole. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor flere av hans kollegaer har tipset Frøya.no om at dette er en mann som fortjener oppmerksomhet i lokalavisa.

De beskriver Jan som en ressursperson ved skolen; en glad, hjelpsom mann som også er et arbeidsjern med høy kompetanse.

- Jeg vet nå ikke det, men jeg trives veldig godt i jobben på Sistranda skole. Det er mange snille mennesker her, sier Jan beskjedent.

- Man kan kun gjøre suksess når man er fornøyd i jobben sin. Det kan jeg takke medarbeiderne mine på skolen for, sier han.

- I tillegg er jeg på lag med alle de som jobber på teknisk avdeling. Vi hjelper hverandre; jeg, Svein Ronny, Inge, Sigurd og Mikael, sier Dydak.Artikkelen fortsetter under bildet:

Jan Dydak Vaktmester Sistranda Skole 2 Vaktmester Jan er godt likt på Sistranda skole.


- Har aldri tid til å kjede seg

Jan flyttet fra Polen til Norge i 2008. Først gikk ferden til Haugesund i Rogaland, så bodde han i Nord-Norge i flere år før han endte opp på Frøya i 2016. 

- Det var jobben på Sistranda skole som fikk meg hit, sier Jan.

- Jeg har vært ute etter fast jobb helt siden jeg kom til Norge. Jeg har fått vikariat og midlertidige oppdrag rundt omkring i landet, men jeg fikk nok av å reise rundt. Da jeg fikk jobben her var jeg aldri i tvil, smiler han. 

Jan trives godt med å bo på en langt mindre plass enn den polske byen han kom fra. Der var de over 300.000 innbyggere.

- Til og med Harstad ble for stort for meg. Frøya er akkurat passe, ler han. 

Jobben som vaktmester på Sistranda skole passer han perfekt. Her får han brukt alle ferdighetene sine:

- Jeg er snekker, maler, rørlegger og alt de måtte trenge. Jeg liker jobben. Jeg har aldri tid til å kjede meg her, sier Jan.

- Noen vil kanskje tenke at jeg virker stresset, men det er jeg ikke. Jeg liker bare å gjøre unna det jeg kan så raskt som mulig, smiler han.Artikkelen fortsetter under bildet:

Jan Dydak Vaktmester Sistranda Skole 1 Vaktmesteren trives med å jobbe som vaktmester på en skole. Her får han gjøre mye forskjellig.- Føler meg faktisk mer norsk

Frøya er en kommune med en stor andel arbeidsinnvandrere. Mange av dem kommer fra Polen. Det påvirker ikke hverdagen til Jan i noen særlig grad.

- Jeg har ikke noe mer kontakt med de polske på Frøya enn med frøyværingene. Jeg kjenner biblioteksjef Monika og mannen hennes fordi vi jobber tett sammen, men jeg har like mange norske venner, sier Dydak.

- Jeg forstår at jeg alltid vil bli sett på som polsk, men jeg føler meg faktisk mer norsk, smiler han.

I fjor ønsket han å søke på norsk statsborgerskap, men misforståelser gjorde at han ikke fikk det til.

- Jeg manglet 25 timer med norskkurs/samfunnsfag. Jeg hadde lest litt for dårlig på papirene. Men jeg skal ordne meg norsk statsborgerskap. Det er viktig for meg, sier Dydak. 

- Det er her jeg bor, spiser, lever og jobber. Det er her jeg vil være.
Annonser
Annonser