°C
Annonser
Mary Johansen, Koronavaksine, Frøya legekontor Mary Johansen (79) var godt fornøyd etter å ha tatt første dose av koronavaksinen.

- Gleder meg til å se datteren min igjen

Mary Johansen (79) fikk i dag første dose av koronavaksinen. Nå gleder hun seg til å endelig kunne møte datteren i sin igjen etter to år.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det føles godt å ha fått første dosen, det gikk veldig fint. Dette er første steg mot en mer normal hverdag igjen, jeg gleder meg til alt dette er over, sier Mary Johansen (79).

Første dose av koronavaksinen ble satt i dag på Frøya legekontor. Om tre uker skal hun tilbake og ta dose nummer to, etter det ansees hun som trygg 96% for korona.

- Jeg gleder meg veldig til å treffe datteren min og barnebarnet som bor i New York. På grunn av koronaviruset har jeg ikke sett dem på to år, sier Johansen.
- Må gjøre det beste ut av det

Mary er en reiseglad dame som ofte er både på byturer og utenlands på besøk hos familie. Det er dette hun har savnet aller mest det siste året, å møte folk hun er glad i. ¨

- Jeg har et søskenbarn i Nederland og en sønn i Tromsø, de er begge lenge siden jeg har kunnet møte. Det har vært et veldig rart år, sier Johansen.

- Heldigvis bor jeg og ene datteren min i samme hus, så hun har vært en god støtte i denne perioden. Jeg har ikke vært ensom, takket være henne, smiler hun.

På tross av lite besøk av både venner og familie har Mary hele tiden forsøkt å holde liv i hverdagen og rutinene.

- Jeg er ei sånn dame som må fylle dagene med noe, jeg må ha en grunn til å stå opp. Derfor har jeg både gått tur, hogget ved og drevet med håndarbeid, sier Mary.

- Man må nesten gjøre det beste ut av situasjonen vi er havnet i. Jeg har klart meg godt hittil, men jeg gleder meg veldig til dette er over, legger hun til.
- Følt meg trygg hele tiden

På tross av at Mary er i risikosonen for å bli ordentlig syk av korona, har hun hele tiden følt seg trygg.

- Så klart har man vært litt engstelig for å bli smittet, men jeg kan ikke si at jeg har følt meg utrygg. Jeg har tatt forholdsregler og vært veldig påpasselig, sier Johansen.

- Jeg synes kommunen har vært flinke til å gi informasjon og hold oss oppdatert på hva som skjer og hva som gjelder. Det har gjort at jeg har følt meg trygg under hele pandemien, smiler hun.

Nå gleder Mary seg til å bli ferdig med all vaksinering. Hun har nemlig store planer for hva hun skal gjøre etterpå.

- Det første jeg skal gjøre er å dra en tur til byen og besøke familie. Også gleder jeg meg til å endelig få besøk av gode venner igjen, smiler Johansen.Annonser
Annonser