Frøya nyheter

27.05.2020 °C m/s
Annonser
Ap Arb1

Urettferdig fritak for vannavgift

Geir Meland og Berit Flåmo i Frøya Ap mener at det å gi fritak for vannavgiften ikke er riktig tiltak for å hjelpe de mest utsatte i koronasituasjonen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser


Frøya kommune skal bidra til at privatpersoner og næringsliv får det litt lettere økonomisk i en utfordrende koronakrise.

Derfor gir de gi fritak for abonnementsavgift for vann for kommunens abonnenter tilknyttet Frøya vannverk. Fritaket gjelder fra mai til desember 2020, og er snakk om rundt seks millioner kroner.

Dette er en gladnyhet for mange. Frøya Arbeiderparti er likevel ikke imponert over tiltaket.

LES OGSÅ: Vil gi fritak for vannavgift resten av året


- Treffer ikke de som virkelig trenger det

Frøya Ap mener at formannskapet burde utsette saken, og at Frøya kommune burde finne mer effektive tiltak som treffer bedre.

- Dette tiltaket har ikke en sosial profil som treffer de som virkelig trenger det. Det var derfor vanskelig å være med på. Styret i Frøya Ap mente derfor at vi måtte finne et bedre tiltak som treffer de sårbare gruppene, sier Berit Flåmo.

- Vi synes at vi burde vente for å se hvordan koronakrisen utspiller seg og se hvem som blir sterkest berørt, sier Geir Meland.

- Vi er også bekymret for at det er abonnentene som må betale tilbake disse pengene for at kommunen skal kunne holde tritt med de planlagte investeringene, sier Meland.


Urettferdig overfor Hamarvik og Flatval

Arbeiderpartiet reagerer også på at fritaket ikke gjelder for alle innbyggerne på Frøya kommune. De mener at det gjøres urett overfor innbyggerne som er tilknyttet Hamarvik vannverk.

- To grender er tilknyttet et privat vannverk og får derfor ikke fritak for abonnementsavgiften. Dette er forskjellsbehandling av innbyggerne på Frøya, sier Meland.

- Det er urettferdig overfor de som bor på Hamarvik og Flatval, sier Flåmo.

Arbeiderpartiet og SV stemte imot forslaget da det ble lagt frem i formannskapsmøtet sist uke. De ønsket en utsettelse av saken til man fant en bedre løsning.

Borgerlig gruppe, som sitter med flertall, stemte imidlertid for forslaget. Dermed blir det innført fritak for vannavgiften ut året.Hamarvik vannverk skal vurdere saken

Borgerlig gruppe argumenterte med at dette er et godt tiltak i koronadugnaden, og vil gi mange en etterlengtet lettelse i økonomisk tøffe tider.

Det støtte også Venstres Arvid Hammernes. For hans del ble saken svært spesiell, ettersom han er styreleder i Hamarvik vannverk.

Han ba om å få sin habilitet vurdert, men ble erklært habil. Derfor tok han på politikerhatten og stemte for saken.

- Som styreformann kan jeg si at jeg ser for meg at denne saken vil ha betydning for Hamarvik vannverk og innkreving av vannavgift, sier Hammernes.

Hamarvik vannverk skal ha styremøte om saken i løpet av denne uken. Der skal de behandle saken.

- Kommunens vedtak vil legge føringer for Hamarvik vannverk. Det vil gå utover inntektsgrunnlaget og de investeringene vi skal gjøre fremover, sier Hammernes.Annonser
Annonser