Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Ungdommen raserte badeplassen

Det nystartede grendalaget på Flatval ønsket å lage Frøyas beste badeplass. Men nå har ungdom rasert plassen. Grendalaget ønsker ikke å anmelde de unge, sier grendalagsformann Eskil Wahl. Istedet vil ha få med seg ungdommene til å ta vare på det grendalagets medlemmer lager.

Av:
AnnonserI lengre tid har folk på Flatval gått med et ønske om å opprette et eget grendalag, og nå er det nye grendalaget en realitet med Eskil Wahl som leder. En av de første tingene laget tok fatt på var å ruste opp badeplassen ved Husvatnet. Vi har satt oss som mål at Husvatne skulle bli øyrikets kuleste badeplass, forteller Wahl. Men nå er ikke Husvatnet lenger en badeplass som appellerer til familieidyll på varme dager. For ungdommer har ramponert hele badeplassen som grendalagets medlemmer brukte mange dugnadstimer på å bygge.

Slik ser badeplassen ut etter ramponeringen. Rasert


Ungdommene har tatt over plassen, hit kommer unge fra hele Frøya, forteller Wahl. Det er jo også slik vi ønsket det skulle være. Husvatnet skulle også være et sted for de unge. Det er viktig at de har steder å være, sier han. Men i stedet for å kose seg på den flotte badeplassen man har bygd, har ungdommen i stedet rasert hele badeplassen. De er ikke smartere enn at de også legger ut bilder av hva de driver med på facebook, så vi vet godt hvem de fleste av dem er, sier Wahl.Vil ikke anmelde


Vi ønsker ikke å politianmelde de unge, men når de nå river ned gjerdene grendalaget har satt opp for så å bruke det som ved til bålene sine, da går det for langt, synes han.Vi må nok bestemme oss for hvordan vi skal håndtere dette problemet, sier Eskil Wahl. Det er supert at plassen blir brukt, og vi ønsker at dette skal være en badeplass for hele Frøya. Vi må vel rett og slett gi ungdommene et form for eierforhold til badeplassen i Husvatnet slik at de går sammen om å ta vare på det heller enn å rasere det. Nå er det mye jobb som må gjøres for å på nytt gjøre badeplassen til det flotte stedet det var, sier Wahl.

Grendalagsformann Eskil Wahl tror grendalaget nå vil blomstre. Dugnad på Flatøya


Foruten Husvatnet har grendalaget også gått sammen med Nabeita IL om Flatøysand. Nabeita IL bruker ikke stede mye lenger da de for det meste holder til på kunstgressbanen. Her skal vi ruste opp slik at det egner seg godt til arrangementer som St.Hans Aften med mer sier Wahl. Laget stilte også med vakter under dansegallaen med Anne Nørdsti. Vi har mange planer, men som alt annet som er nystartet er det viktig å skynde seg langsomt, smiler grendalagsformannen. Nå blir det ny dugnad på Flatøysanden for å gjøre klar til St.Hans. Vi er en engasjert gjeng som er valgt inn i styret, så jeg vet dette blir bra bare vi får litt tid på oss, sier wahl.


 


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser