Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
DSC 3453

Ungdommen gledet de eldre

Elevene ved Sistranda ungdomsskole reiste rundt til barnehager, omsorgsboliger, sykehjemmet og mange ulike bedrifter på MOT til å glede-dagen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserNok en gang har Sistranda skole tatt MOT til å glede andre-dagen på alvor. MOT-flagget raget i flaggstanga i skolegården og markerte at elevene var ute og gledet Frøya: Åttendeklassingene tilbragte dagen sammen med førsteklassingene, tiendeklassen var med foreldrene sine på jobb for å spre glede på arbeidsplassene, og niendeklassen var spredt utover øya. Noen var på butikker, i barnehager, på omsorgssenter, mens andre åpnet sin egen café der de ga bort kaffe og bakverk helt gratis.  - Gleder oss og dem- Vi fikk beskjed om å velge et sted fra vår egen grend, slik at hele øya skulle merke at det var en glede-dag. Og da valgte vi fra Hamarvik å dra og besøke de eldre, sier Andẑelika Andruškaité. Den lille gruppen på fem elever tilbragte dagen på Frøya sykehjem, hvor de serverte nybakte boller og kake, spilte spill, og fremførte musikk for de eldre. - Denne dagen er både bra for dem vi gleder, og for oss. Det er artig å gjøre noe annet enn til vanlig, og så er det fint å føle at man gleder noen andre, sier Henrik Fossmo, som hadde med seg en sjokoladekake som han hadde bakt helt på egen hånd.   

Arnfinn Avløs, Arne Kristiansen og Johanne Avløs koste seg med Ludo sammen med ungdommene.   - Artig med forandringFossmo og Andruškaité fikk med tre av brukerne på en heftig omgang Ludo. Arnfinn Avløs, Arne Kristiansen og Johanne Avløs viste at de alle hadde spilt mang en runde med spillet tidligere, og føk ifra i starten. Men det ble ungdommene som tok hjem seieren, med Arnfinn som en god nummer to.- Sånn er det når du spiller mot noen som spiller i yngresklassen. Da får det være greit, ler Arnfinn.- Du føler at du blir gledet selv om de kommer og slår deg i Ludo?- Ja, absolutt. Det er artig å få besøk, og artig med litt forandring i hverdagen, sier han.- Det er ikke hver dag vi spiser kake heller, så det er ekstra koselig, skyter Johanne Avløs inn.  

Det ble veldig god stemning da Andẑelika Andruškaité tok frem gitaren.   

Henrik Fossmo gir Andẑelika Andruškaité en fortjent applaus.   Mini-konsert og bowlingEtter at de hadde spilt en stund tok Johanne frem munnspillet og spilte en låt for ungdommene. Det inspirerte også Andẑelika til å spille og synge for både ansatte og brukere ved sykehjemmet. Nydelig musikk fra den kommende julekonserten strømmet gjennom gangene på Frøya sykehjem, og flere og flere kom til oppholdsrommet for å være med på hyggen.- Ja, visst er det koselig med besøk. Det er trivelig å se noe annet enn de gamlingene her, vet du, ler Marit Sandvik, før hun ønsket seg flere julesanger fra den unge musikeren.Mens mini-konserten fremdeles pågikk satte Emilie Ervik, Sigurd Hammervik og Robin Stordahl opp kjeglene slik at de kunne spille bowling inne på sykehjemmet. Der fikk de med seg Ingve Svendsen som imponerte i sittende bowling.- Jeg må vise dem hvordan det gjøres, vet du. Det er veldig gøy, smiler Svendsen.Det var ingen tvil om at elevene lyste opp fredagen til samtlige på Frøya sykehjem.   

Ingve Svendsen var den eneste som prøvde seg på bowling med elevene, og han storspilte.


Annonser
Annonser