°C
Annonser
Erna Solberg Og Sindre Finnes Salmar 2021

Ungdommen har kåret sin valgvinner

Ungdommene på Frøya og Hitra er tydelige om hvem de ønsker å se i regjering. Her ser du resultatet fra Skolevalget 2021.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Skolevalget ved Guri Kunna videregående skole viser et klart blått flertall. Det viser tallene fra Norsk senter for forskningsdata.

Resultatet viser at Frøya og Hitra stemmer motsatt av landsgjennomsnittet. Her vil ungdommene gi statsminister Erna Solberg (H) fornyet tillit.


- Gledelig resultat

Høyre har fått hele 29,6 prosent av stemmene. Mens Frp er på andreplass med 23,6 prosent.

- Ungdommen har talt. Det er veldig gledelig å se resultatet, sier frøyaordfører Kristin Strømskag (H).

Hun er på valgdebatt med Frøya ungdomsskole når tallene kommer.

- Dette var veldig moro å se. Det betyr at de ser verdien av Høyre-politikken. De ser at det vi gjør fungerer og vil gi oss fornyet tillit, sier Strømskag.

- Jeg må få skryte av Knut Jørgen Kirkeberg, som deltok i skoledebatten for Unge Høyre. Han gjorde en utmerket jobb, sier hun.Arbeiderpartiet fikk 16 prosent

Arbeiderpartiet gjør et svært godt skolevalg på landsbasis. På Frøya og Hitra endte de opp med bare 16,3 prosent av stemmene til ungdommene. Deretter følger SV med 8,4 prosent, Senterpartiet med 7,4 prosent og MDG med 5,4 prosent.

Venstre har fått 3 prosent og Rødt endte opp med 2,5 prosent av stemmene. KrF har fått 1 prosent. Det samme har Piratpartiet.


NSD - Norsk senter for forskningsdata er nasjonal arrangør av skolevalget. Utdanningsdirektoratet har det overordnede ansvar.Motsatt av landet og fylket

Det betyr at elevene på Frøya og Hitra ikke følger resten av ungdommene i fylket eller på landsbasis. I Trøndelag er det Arbeiderpartiet som har et klart flertall, med 30,8 prosent av stemmene.

Senterpartiet ligger på andreplass med 14, 1 prosent av stemmene. Deretter følger SV med 13,8 prosent.

På landsbasis er trenden den samme. Arbeiderpartiet får 23,4 prosent av stemmene i skolevalget. Deretter kommer Frp med sine 13,9 prosent av stemmene og Høyre med 13,6 prosent av stemmene til ungdommene.

SV følger etter med 12,7 prosent av ungdommens stemmer på landsbasis.Annonser
Annonser